Medievàlia

Medievàlia comença amb força al Mercat Central

  • La fira medieval de Sabadell torna al Mercat amb una previsió de milers de visitants.

  • El programa manté la tradició i afegeix passejades en ruc i un espectacle de falcons.

La festa i el mercat medieval de Sabadell, Medièvalia, ja s’ha instal·lat de nou al Mercat Central. La fira ha començat aquest divendres a la tarda i s’allargarà durant tot el cap de setmana a l’entorn del Mercat. La fira està organitzada per Amics de Medièvalia, una entitat que, tot i la crisi, intenta mantenir el nivell any rere any.

Iniciada ja fa més de 15 anys a l’entorn de l’església de Sant Salvador, al barri de Covadonga, Medievàlia ha anat agafant força, especialment des de l’any 2008 quan s’ha instal·lat entorn del Mercat Central, tret de l’any passat on es va fer al Passeig per les obres de la recollida pneumàtica. Malgrat la crisi econòmica, que cada any posa més dificultats a l’organització, la manca de subvencions i les despeses que comporta tot el programa, Medievàlia arriba aquest any 2013 a la seva 17ª edició.

El programa d’activitats inclou activitats per a tothom, però està especialment pensat per al públic familiar. A més, s’han afegit algunes novetats que accentuen encara més aquest enfocament: al Museu del Gas hi haurà una exposició de clics de Playmobil medievals, es fan passejades amb ruc a un preu simbòlic des de la plaça del Pi-pi i es mantenen els espectacles que tant agraden els visitants: les justes medievals, les titelles, faquirs o els balls de Bollywood. A més, s’ha afegit un espectacle de falconeria, amb demostracions de l’art de cria i ensinistrament de falcons i altres ocells de presa.


Podeu veure l’àlbum de fotos de ‘Medievàlia 2013‘ a Flickr.

Durant el matí d’aquest dissabte, s’ha donat als visitants degustació de cuina medieval a càrrec de l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch. A més, aquest dissabte a la tarda es farà la cinquena edició del concurs infantils de disfresses medievals, amb bruixes, bruixots, dracs i bèsties màgiques, fades i mags, cavallers i princeses, reis i trobadors.

El programa d’actes que podeu consultar a l’agenda de iSabadell, s’allarga fins aquest diumenge al vespre, quan es posarà punt i final a aquesta nova edició d’una festa que ja és una cita important del calendari primaveral sabadellenc i vallesà. De fet, l’organització assegura que Medievàlia es troba, deixant de banda els mercats de Vic i Montblanc, entre els principals mercats medievals que es celebren a Catalunya.

Foto portada: Espectacle de falconeria. Autor: David B.