Foto portada: arribada de la cursa a la plaça de la Creu Alta. Autor: David B.

Més de 2.500 sabadellencs corren contra el càncer

Quarta edició de la cursa Corro contra el càncer i nou increment de participació respecte les edicions preferents. De fet, la cursa solidària, la majoria d’ingressos de la qual van a parar a l’Associació Espanyola contra el Càncer (Aecc) ja és un dels esdeveniments atlètics amb més participació a Sabadell. I és que els 2.500 inscrits que aquest diumenge han pres la sortida superen la xifra de la Sant Silvestre de Sabadell i s’aproximen, si no igualen, a la Cursa Popular de la Festa Major.

La iniciativa va néixer l’any 2012 de la mà del sabadellenc Lluis Domingo, un jove dissenyador gràfic aficionat al running que va patir un càncer de colon. Mentre feia quimioteràpia i seguia tot el tractament, practicava en la mesura del possible atletisme, per distreure’s i per mantenir l’estat de forma. Un cop superat el tractament, va idear una cursa els beneficis de la qual anessin a l’Associació Espanyola contra el Càncer. Així va néixer aquest esdeveniment, inicialment amb una cursa al parc de Catalunya i des de l’any passat que travessa l’eix central de Sabadell, a causa de l’increment de participants. “Estic molt content del resultat i vull agrair el suport de tothom qui ha col•laborat perquè cada any hi pugui haver més participació”, va assenyalar Domingo a peu de cursa.

Sortida des de la plaça de la Creu Alta. Autor: David B.

El dissenyador manté que farà la cursa sempre que hi hagi participació i de cara a la cinquena edició ja imaginen novetats. De moment, però, tenen la satisfacció d’haver aconseguit uns 12.000 euros per l’Aecc.

La cursa, amb sortida i arribada a la plaça de la Creu Alta, ha congregat tot tipus de practicants esportius. Des d’aquells que competeixen (el guanyador masculí, Jordi Monsalve, ha trigat 16 minuts i 34 segons en fer els gairebé cinc quilòmetres) fins el que l’han fet caminant, amb temps al voltant de l’hora o fins i tot més per acomplir el recorregut.