Festa de la Primavera

Més usuaris a l’Espai Cultura i l’Espai Natura de Sabadell

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 va tancar la temporada 2016-2017 arribant als 120.000 usuaris. A l’Espai Cultura s’ha gaudit de diversos tipus d’exposicions, visites, tallers i de la primera edició del Fresc Festival, mentre que a l’Espai Natura s’ha treballat per recuperar el Bosc de Can Deu i en les diferents activitats com la granja o les visites al Museu de la Vida al Camp.

L’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 ha estat visitat per més de 94.000 persones, sense comptar els usuaris del jardí. Més de 16.000 usuaris han visitat les exposicions de l’espai, més de 11.000 participants en la Diada del llibre i la programació del curs 2016-2017 ha comptat amb més de 52.000 usuaris.

A l’haver augmentat la programació pedagògica per a les escoles, han incrementat el nombre d’usuaris en aquest camp, arribant a més de 3.000 alumnes d’arreu de Catalunya, però també pel gran nombre de tallers com els de cuina o tecnologia. Al mes de maig, es van fer les primeres Jornades e-nforma, on es van donar a conèixer els avantatges de fer exercici a qualsevol edat.

L'Espai Cultura, al carrer d'en Font. Autor: cedida.
L’Espai Cultura, al carrer d’en Font. Autor: cedida.

A més, els auditoris de l’Espai Cultura han estat utilitzats per 53 entitats i més de 42.000 persones per als seus actes i activitats. De la mateixa manera, és important destacar l’ús del jardí com un espai de programació, on s’ha celebrat la primera edició del Fresc Festival, la jornada lúdica tecnològica Saba-Tic o la fira Medievàlia, entre altres.

Tallers escolars i activitats familiars a l’Espai Natura

L‘Espai Natura Fundació Sabadell 1859, a la masia de Can Deu, ha acollit al voltant de 25.000 persones durant el curs 2016-2017. A la Masia de Can Deu s’han fet activitats a gairebé 11.000 alumnes de més de 400 grups escolars, no solament de Sabadell i Sant Quirze, sinó també d’escoles del Barcelonès. El més destacat del curs, segons la fundació, ha estat la cinquena edició del Casal d’estiu Viu l’estiu a pagès, quatre setmanes al juny i juliol.

Foto portada: taller a l'Espai Natura. Autor: Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
Taller a l’Espai Natura. Autor: Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

Tot i les activitats dirigides als escolars, l’Espai Natura ofereix tallers a les famílies cada diumenge on han participat 600 persones i la visita al Museu de la Vida al Camp, no solament per conèixer com era la vida al camp a l’antiguitat, sinó també explicar la importància de recuperar el bosc. També s’ha celebrat la 20º edició de la Festa de la Primavera i la segona edició de la Festa de Tardor.

Foto portada: Festa de la Primavera d’aquest 2017. Autor: David B.