Marta Morell amb el cartell del Mescla't. Autor: David B.

La 6a edició del Mescla’t serà en petit format i parcialment virtual

La 6a edició del Mescla’t començarà aquest divendres 25 de setembre, al passeig de la Plaça Major. El programa d’enguany es divideix en cinc exposicions i una setmana d’activitats; per prevenir aglomeracions, la meitat seran presencials i, l’altre 50 per cent, virtuals. Caldrà inscripció prèvia per assistir als actes que se celebrin en els espais públics.

Sabadell celebrarà la 6a edició del Mescla’t del 25 de setembre al 12 d’octubre. Aquest any, però, no hi haurà ni les tradicionals carpes al Passeig, ni concerts, ni mostres gastronòmiques i molt menys activitats multitudinàries. La situació generada per la Covid ha obligat a reduir el nombre d’activitats i a traspassar-ne la meitat a plataformes online, com Zoom, Meet o els directes a Instagram. No obstant això, quatre de les cinc exposicions se celebraran in situ, igual que la meitat d’activitats. Atès que l’aforament és limitat, caldrà que els interessats s’inscriguin prèviament a les activitats presencials. L’enllaç de les que siguin online estarà disponible a la pàgina web i les xarxes socials.

Sota el lema “Sabadell, compromesa amb el món”, el Mescla’t d’enguany ofereix un seguit de col·loquis, exposicions, tallers i presentacions per fomentar la diversitat i la convivència davant de qualsevol discriminació, especialment del sexisme, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia. Amb l’objectiu de demostrar que la multiplicitat d’ètnies enriqueix la ciutat, la base del programa és la solidaritat internacional i la inclusió social.

El coordinador d’Oxfam Intermon Sabadell, Francesc Vives, ha explicat que han hagut de cancel·lar una dotzena d’activitats, entre elles una gran fira al Mercat Central. Des de l’organització adverteixen que és possible que el programa pateixi alteracions en funció de l’evolució de la Covid-19. En tot cas, recomanen consultar la pàgina web i les xarxes socials abans d’anar a alguna de les activitats.

Foto portada: Marta Morell i Francesc Vives amb el cartell del Mescla’t 2020. Autor: David B.