Foto portada: els representants institucionals, a la Ronda Ponent. Autor: David B.

25.000 persones es manifesten pels carrers de Sabadell

Aturada massiva a Sabadell. Milers de persones, 25.000 segons la Policia Municipal, s’han manifestat pels carrers de la ciutat contra l’actuació policial el passat 1 d’octubre. Ciutadans de diferents generacions, orígens i barris es mobilitzen aquest dimarts, en una vaga que està aturant la ciutat.

Milers de persones s’han trobat a l’Eix Macià passades les 11 del matí. Provenien de diversos punts. Per un costat, des de diversos barris hi han arribat gent a mode de columnes en grup, convocats pel Comitè de Defensa del Referèndum. Molts ciutadans s’han concentrat també a títol individual, sovint en família i amb amics, alguns venint a peu des de Sant Quirze o Castellar. Milers de persones han pujat Ronda Ponent amunt provinents del Centre i passant per l’escola Nostra Llar, on els antiavalots de la Policia Nacional van actuar amb violència el passat diumenge a primera hora del matí (més info: ‘Trets a l’aire i vidres trencats a l’escola Nostra Llar‘).

La Ronda Ponent, durant la manifestació. Autor: J.d.A.
La Ronda Ponent, durant la manifestació. Autor: J.d.A.

A la Ronda Ponent s’ha acostat la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que havia de votar al Nostra Llar i no va poder fer-ho allà després del daltabaix, malgrat que la policia no va endur-se ni una urna, cap papereta i en canvi sí joguines i objectes de l’escola.

Aturada de país – vaga general

La Taula per la Democràcia, formada per entitats socials i econòmiques, ha convocat aquesta aturada general, amb el suport dels sindicats majoritaris, CC.OO i UGT, i d’algunes patronals, com la Pimec i la Cecot. A les portes del Nostra Llar s’ha deixat veure el president del Gremi de Fabricants, Blai Costa. El Centre Metal·lúrgic també ha donat suport a la convocatòria. Empreses importants de la ciutat com Aigües Sabadell han tancat portes, i entitats com el Club Natació Sabadell. També bona part dels comerços, oficines bancàries i centres industrials. L’Ajuntament ha donat a la convocatòria caire de vaga i no tant d’aturada. No obstant, encara no hi ha dades del seguiment entre els més de 1.400 treballadors municipals. A la Corporació Sanitària Parc Taulí, el centre de treball amb més plantilla de Sabadell, hi ha serveis mínims dictats per Salut.

Manifestacions, amb estelades i alguna bandera espanyol. Autor: J.d.A.
Manifestacions, amb estelades i alguna bandera espanyol. Autor: J.d.A.

Cap al migdia la convocatòria ha arribat a la màxima afluència, amb diversos milers de persones a l’avinguda de Francesc Macià, des de la plaça de Catalunya fins l’avinguda dels Paraires. Més seguiment del previst, el que ha provocat alguns canvis en el recorregut i alguns moments d’incertesa. I moltes estelades, també banderes republicanes i alguna espanyola sense cap problema. Gegants, música i timbals. Finalment, la manifestació ha sortit des de la plaça de Catalunya, acabant a la plaça Sant Roc per la Ronda Zamenhoff, un altre grup ho ha fet per Pi i Margall i l’avinguda 11 de setembre, amb molta menys afluència, crits d’independència i un dels que més s’escola des de l’1-O: “els carrers seran sempre nostres”.

A les 18 hores, hi ha convocada una nova concentració, davant el consistori.

Foto portada: els representants institucionals, a la Ronda Ponent. Autor: David B.