Així s’adaptaran els Ferrocarrils de la Generalitat durant la desescalada

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà a les estacions i trens una nova senyalització per millorar l’autoprotecció dels usuaris durant la crisi de la Covid-19. L’empresa pública s’adapta, doncs, a l’increment de demanda que hi ha hagut les darreres setmanes, així com al que es pugui produir durant les properes fases de desescalada.

A vestíbuls i andanes s’instal·larà senyalització per garantir la distància de seguretat davant les màquines de venda de bitllets i en els accessos a les màquines validadores. També hi haurà fletxes al paviment de les andanes per facilitar els moviments dels usuaris amb seguretat.

A dins dels trens, seguint els requeriments actuals d’ocupació d’un 50 per cent dels seients i de dues persones per metre quadrat a les plataformes, FGC senyalitzarà els seients on cal evitar asseure’s i també els espais on les persones han d’estar dretes respectant la distància de seguretat.

També s’instal·larà senyalització específica per recordar l’obligació de dur mascareta al transport públic, la distància de seguretat, l’ocupació dels seients o la necessitat d’evitar hores punta i aglomeracions.

Finalment també hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos de les principals estacions.

Foto portada: neteja d’un vagó de tren. Autor: @fgc via Twitter.