Cinc autobusos hibrids. Autor: David B.

Arriben més busos híbrids

Aquest dilluns s’han presentat els cinc nous autobusos que s’incorporen al servei de Transports Urbans de Sabadell (TUS). El proper mes d’octubre s’incorporaran cinc vehicles més, el que farà un total de 28 autobusos híbrids de baixes emissions, que correspon al 45 per cent de la flota.

Aquests cinc nous busos híbrids que es posaran en servei aquesta mateixa setmana compten amb mampares de sèrie com a mesures per a combatre la Covud-19, així com unes trampelles automàtiques per a una millor renovació de l’aire de dins el vehicle. Els autobusos que s’incorporen a la xarxa, són una herència de l’anterior govern municipal i aconseguiran importants reduccions d’emissions respecte dels vehicles que substitueixen.

Un autobus de la TUS. Autor: David B.
Interior d’un dels nous vehicles de la TUS. Autor: David B.

El tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, ha explicat que “els autobusos híbrids que començaran a circular a partir d’ara mateix permetran un estalvi d’un 30 per cent de combustible i una reducció d’emissions molt important”. En un any s’emetran 85 tones menys de CO2, una reducció del 23 per cent; 4,5 tones de CO, amb una reducció del 96,7 per cent; 7,6 tones de NOx, amb una reducció del 85 per cent, i 1,9 tones de PM que reduiran un 99,4 per cent respecte als vehicles substituïts.

Foto portada: els cinc nous autobusos que s’han presentat aquest dilluns. Autor: David B.