La Fira de la Mobilitat Sostenible. Autor: M.Tornel

La Fira de la Mobilitat Sostenible aposta per les opcions elèctriques

Ippon Motor Vallès patrocina aquesta informació

La Fira de la Mobilitat Sostenible del Vallès aterra a Fira Sabadell els dies 4, 5 i 6 d’abril. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom, tant a públic professional com per a estudiants o qualsevol persona interessada en descobrir les novetats en mobilitat sostenible. Hi destaquen ponències d’experts, activitats experimentals i expositors de diferents productes. 

La Fira de la Mobilitat Sostenible s’instal·la a Fira Sabadell del dia 4 al 6 d’abril. Els organitzadors, l’Ajuntament de Sabadell, Fira Sabadell i el Gremi de Tallers de Sabadell i Província de Barcelona, obren les portes de la Fira esperant convertir-se en “l’epicentre de la nova mobilitat”, assenyalen.

Els estudiants d’alguns centres sabadellencs de graus relacionats amb la mobilitat han estat els primers a arribar de bon matí. Alguns hi venen per curiositat professional, d’altres, perquè els centres els hi han recomanat. Tots s’acumulen en les zones d’activitats experimentals: proven patinets elèctrics i s’interessen per les noves utilitats que presenten, fan carreres amb un scalextrix i proven una simulació de conducció d’un autobús que els proporciona la TUS. També deixen veure un dels models d’autobús que ja estan circulant per Sabadell.

Estudiants mirant el model d'autobús elèctric. Autor: M. Tornel
Estudiants mirant el model d’autobús elèctric. Autor: M. Tornel

Per altra banda, moltes empreses han decidit aprofitar la fira per donar a conèixer els seus productes i serveis. La Marta Sureda i el Toni Ruiz estan a l’expositor de l’empresa Tromber, oferint als visitants proves dels seus vehicles elèctrics, òptims per a diferents mercats, com pot ser el del golf, el manteniment o la recollida de residus.

A la fira també hi ha espais per a iniciatives sense ànim de lucre. L’Eddy Roca forma part de l’equip tècnic de la cooperativa de consumidors Som Mobilitat, que va néixer fa dos anys i compta amb aproximadament 1.200 socis. El seu servei principal és el de compartir vehicles elèctrics, llogant-los als diferents socis per hores i dies. El seu funcionament és prou innovador. Els socis es comprometen a fer una aportació per a comprar un vehicle a un punt, com Sabadell. Quan hi ha suficient capital s’adquireix un vehicle, i, en funció de l’aportació de cada soci, tindrà una quantitat d’hores disponibles per utilitzar-lo.

L’empresa Circutor, amb Joan Ibáñez com a representant, explica que des de la seva empresa fan la gestió de la càrrega dels cotxes elèctrics, instal·lant punts de càrrega a les llars. Afirmen que el sector ja està preparat per atendre a tot tipus de clients.

Models de vehicles elèctrics. Autor: M. Tornel
Models de vehicles elèctrics. Autor: M. Tornel

Toyota, per la seva part, aposta pels cotxes híbrids i presenta les seves novetats: la família Corolla i el RAV4, cotxes elèctrics acompanyats amb motor benzina. Han escollit aquest model perquè tot i que saben que el futur és elèctric, encara no hi ha una plataforma forta que pugui acollir aquests tipus de cotxes, i per tant aposten per donar al client les dues opcions.

Els organitzadors esperen trobar una major acollida per part del públic divendres i dijous, que serà quan comencin les activitats experimentals. Per a consultar els horaris de les activitats, consulteu la pàgina web de la fira.

Foto portada: La Fira de la Mobilitat Sostenible. Autor: M.Tornel