Foto: J.d.A

Així queden les tarifes del transport integrat

L’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat aquest dijous per sorpresa la creació d’un nou bitllet multipersonal que s’anomenarà T-Familiar i donarà dret a fer vuit viatges per 10 euros (en una zona; 19 en dues -el que hi ha entre Sabadell i Barcelona-) i tindrà una validesa de 30 dies.

El nou títol, diu l’Autoritat del Transport Metropolità, està pensat sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d’anada i tornada i no per a d’altres de cinc, per exemple, ja que aleshores ja entrarien en la categoria de família nombrosa, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

El preu és de 10 euros per vuit viatges, si es tracta d’una zona i de 19 euros per vuit viatges si es tracta de dues zones. La T-Casual, que vindria a ser la clàssica T-10 però que ja es pot compartir entre diverses persones, costarà 22,40 euros si es tracta de dues zones. Per altra banda la T-Usual, l’anterior T-Mes, costarà 53,85 euros en dues zones. Les tarifes definitives del transport públic integrat per a l’any vinent són les següents.

Tarifes genèriques ATM 2020.
Tarifes genèriques ATM 2020. Hi ha altres per a famílies monoparentals o nombroses, persones en situació d’atur i altres títols.

La T-Familiar entrarà en vigor a partir de l’1 de març i mentrestant, entre l’1 de gener del 2020 i el 29 de febrer es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges multipersonal.

La nova T-Famililar surt després de l’allau de crítíques per les tarifes 2020 presentada fa uns dies. Entre altres, s’han queixat la majoria d’ajuntaments de la segona corona i les associacions de veïns entre altres.

Foto portada: usuaris dels FGC entrant a l’estació Sabadell Parc del Nord el passat dimarts. Autor: J.d.A.