Foto portada: autobusos passant pel Passeig, aquest dimarts, amb l'estat d'alarma ja implantat. Autor: J.d..A

Important reducció del servei de bus urbà

El coronavirus provoca una important retallada de les freqüències de pas del bus urbà, que gestiona la TUS. Ja es van retallar freqüències a començaments de setmana però s’han reajustat de nou. Les línies 15, 23 i ara també la 44 deixen de funcionar, i es passarà menys sovint. En total, gairebé un 40 per cent menys, segons fonts municipals.  

Cal recorda que es desaconsella agafar l’autobús a no ser que sigui estrictament necessari. I que a més només pot ocupar-se una tercera part de la seva capacitat, havent d’entrar ara per la porta del darrera. Aquest dimecres han començat nous horaris de pas. L’Ajuntament calcula que la tisorada és del 38,4 per cent del servei.

Línies de nord a sud

Les línies 1, 2 i 3, que circulen de punta a punta i representen un bon grapat dels viatges any rere any, són les que més aguanten, perquè també són les que més viatgers tenen. Passarà un autobús d’una d’aquestes línies cada 6 o 7 minuts per aquestes parades.

Línies d’est a oest

Les línies 5 i 55 que van d’est a oest de la ciutat passaran cada 12 minuts, cinc a l’hora. L’altra línia que va d’est a oest, la 4, passarà ara cada mitja hora, mentre que la línia 44 ha quedat sense servei. La línia 14 passarà cada 45 minuts.

Altres línies

La resta de línies (7, 11, 8, 10 i 12) tindran una freqüència aproximada de pas de mitja hora. La línia 12 passarà cada 37 minuts.

Els canvis s’implanten des de mitjans de setmana i fins a nou avís. Tot dins les restriccions de la mobilitat causades per la declaració d’estat d’alarma per fer front al coronavirus.


Foto portada: un autobús, aquest dimarts passant pel Passeig. Autor: J.d.A