Foto portada: actuació musical al Parc Taulí. Autor: @parctauli via Twitter.

Musicoteràpia a cures intensives

La UCI de l’hospital Parc Taulí va ser escenari divendres d’un concert per a pacients, familiars i professionals. L’objectiu és humanitzar en la mesura del possible la Unitat de Cures Intensives.

El concert va anar a càrrec del cantatutor de mantres Manu Om i va tenir lloc durant la tarda de divendres. Els professionals de la UCI del Parc Taulí s’han afegit així a un projecte, UCIambH, que es faran un cop al mes i tindran diversos gèneres musicals. L’H fa referència a la paraula humanització de l’atenció al pacient i familiars.

Fonts de l’hospital argumenten que hi ha “evidències científiques” que demostren que la musicoteràpia té efectes positius en les persones: menys ansietat i estrés, combat l’insomni i redueix el dolor.

El projecte UCIambH està encapçalat per 16 professionals (facultatius, infermeres i auxiliars) en la línia d’establir una UCI de portes obertes, ampliant l’horari de visites. L’àrea de Malalt Crític de l’hospital està a la primera planta del Taulí. Hi ha 16 habitacions a la UCI i 14 llits monitoritzats a la Unitat de Semicrítics (USC). Entre les dues unitats s’atenen uns 2.000 pacients cada any.

Foto portada: actuació musical al Parc Taulí. Autor: @parctauli via Twitter.