Foto portada: el Passeig, amb l'ellumenat nadalenc, l'any 2017. Autor: David B.

Canvis importants a la programació de Nadal
Cavalcada de Reis a banda, les dues activitats nadalenques que més ciutadans congreguen any rere any canvien d’emplaçament aquest any de canvi de govern a Sabadell. Es tracta de la fira de Santa Llúcia, que es farà ara a la plaça del doctor Robert, i el Campament Reial, que anirà a la Casa Duran. 

La fira de Santa Llúcia s’havia celebrat els darrers anys, amb èxit i caliu, a la plaça Sant Roc. Però aquest any canvi de façana i anirà a la plaça del doctor Robert. El canvi comporta que la tradicional Fira d’Artesans també es mudi, cap al Passeig de la plaça Major. La FANSA es farà entre els dies 14 de desembre i 5 de gener. La fira de Santa Llúcia obrirà entre els dies 29 de novembre i 23 de desembre. Tindrà una vintena de casetes.

El segon canvi d’emplaçament important és el Campament Reial. En els darrers anys s’havia vingut celebrant a la plaça del Gas, de la mà del desaparegut Museu del Gas. Quan va tancar, es va traslladar als jardinets de la mà de la Fundació Caixa Sabadell. Un canvi també reeixit en un espai tancat i acollidor, tranquil·litzador per les llargues cues que s’hi solen produir per anar a portar la carta als reis. Però aquest any es farà a la Casa Duran.

A banda d’aquests dos canvis, les principals activitats nadalenques mantenen el seu format habitual.

Encesa de llums

Serà el divendres 29 de novembre en tres àmbits. Al Mercat Central (18 hores), la plaça del Pi (a les 19 hores) i a la plaça de la Creu de Barberà, a les 20 hores. L’acte serà completat amb una cantada de nadales.

Hi haurà enllumenat nadalenc a 72 carrers. En total 700 elements. L’enllumenat estarà encès entre les 18 i les 22 hores diumenge i divendres, i fins les 23 hores els dissabtes. S’il·luminaran els principals eixos comercials de la ciutat, també l’Eix Macià per segon any. També hi haurà, de nou, mitjan dotzena d’abres patrocinats per empreses de la ciutat. Estaran a la plaça de Catalunya, la plaça del Pi, la plaça de la Creu de Barberà, al polígon Via Sabadell, la plaça Còrdova (Can Llong) i una sisena plaça que s’ha de concretar. També es decoraran altres arbres de la mà de les entitats de la ciutat a Poblenou de la Salut, Can Rull, Campoamor, Torre-romeu i Gràcia. La Torre de l’Aigua, l’Ajuntament i els mercats també seran il·luminats.

Black SBD

Els dies 29 i 30 de novembre Sabadell Comerç Centre durà a terme una activitat de dinamització vinculada al Black Friday, que es diu Black SBD. Volen ser un reclam d’activitat i hi haurà activitats d’animació a diferents carrers del centre. El 30 de novembre s’inaugurarà la vianalització del carrer Sant Pere i també la inauguració de l’Exposició de Pessebres a l’Acadèmia Catòlica. 

Happy Food Trucks

Pel pont de la Constitució i la Puríssima es farà una nova edició del Happy Food Trucks, entre les 11 i les 23 hores. Hi haurà diverses propostes gastronòmiques.

Nit de reis a Sabadell 

A partir del 11 de desembre el casal Pere Quart inaugurarà l’exposició del conte Nit de reis a Sabadell, de David Vila, que es va començar a repartir fa uns anys com a relat sabadellenc del nadal.

Cantada de corals

Els dies 17, 19 i 27 de desembre al Teatre Principal es durà a terme la tradicional Cantada de Corals.

Arribada de l’Ambaixador i carters reials 

L’Ambaixador Reial arribarà com és habitual el dia de Sant Esteve. Ho fa amb canvis, ja que arriba a Torre-romeu i des d’allà al Centre en cavalcada. També hi haurà diversos carters reials repartits a la ciutat, de la mà de les associacions de comerciants i veïns a més de la Creu Roja.

Parc de Nadal

Les activitats del Parc de Nadal es faran a la plaça del doctor Robert entre els dies 27 de novembre i el 4 de gener. També es faran a la plaça del Pi de Ca n’Oriac i la plaça de la Creu de Barberà entre els dies 20 i 31 de desembre

Esport al  Nadal

Les dues curses esportives habituals es mantenen. El dia de Sant Esteve la cursa que organtiza la Joventut Atlètica, i la tarda del 31 de desembre la cursa coneguda com La Nostra. Entre els dies 28 i 31 de desembre, a la Pista Coberta, hi haurà un Parc Esportiu de Nadal.

Activitats als jardinets

Els jardinets de la caixa, l’any passat seu del Campament Reial, no quedaran buits. HI haurà diverses activitats de la mà de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. El 31 de desembre es farà un taller de consum responsable i activitats esportives. Els dies 2 i 3 de gener la proposta Nadal tecnològic. I el 4 de gener, l’entitat Andi farà un concert.

Vapor Reial

Entre els dies 2 i 4 de gener es podran visitar les carrosses reials a Fira Sabadell. A més davant el recinte firal hi haurà una fira d’atraccions i cuina sobre rodes entre els dies 1 i 4 de gener.

Cavalcada de Reis

El 5 de gener arribaran els Reis d’Orient a la ciutat. La cavalcada anirà del nord al sud, com sempre, a partir de les 18 hores. Al matí hi haurà una matinal de cinema infantil als cinemes Imperial. Serà gratis.

Foto portada: llums de nadal al Passeig. Autor: David B.