Nevada torre aigua Sabadell

Nevada ideal fins el moment

Passaven pocs minuts de la vuit del matí quan han començat a caure les primeres bolves de neu en alguns punts de la ciutat. No ha estat, però, fins gairebé tres hores més tard quan carrers i places s’han començat a enfarinar de debò. Cap al migdia la neu s’ha aturat, i l’efecte més gran a la ciutat ha estat la sempre bucòlica postal nevada. Fins ara, l’onada de fred està sent indolora.

De moment, la nevada no ha provocat grans problemes de circulació. L’únic punt on hi ha hagut una acumulació forta de neu ha estat l’avinguda de la Pau de Castellarnau. S’ha llançat sal en diverses vies de la ciutat. Els autobusos urbans també funcionen amb normalitat. Segons l‘ajuntament, l’única incidència és a la línia 23 (Can Roqueta- Taulí- SantBernat), que no farà el servei de tarda. El servei de Rodalies RENFE ha circulat amb demores moderades durant part del matí, i els Ferrocarrils de la Generalitat amb normalitat.

Aeroclub BCN-Sabadell
L'aeroclub BCN-Sabadell, aquest matí. Font: Aeroclub BCN-Sabadell

D’altra banda, l’Aero Club Barcelona Sabadell ha suspès els vols previstos per aquest matí degut a la falta de visibilitat i el fred. Hi ha un dispostitiu de la policia municipal activat i també l’Associació de Defensa Forestal està preparada per actual al Rodal.

Nevada-La-Salut2
Un cotxe de l'ADF preparat a la Salut, aquest matí

Llars d’infants i escoles

Segons informa el consistori, les escoles bressol municipals funcionaran amb normalitat fins a les 15 hores. S’està trucant els pares perquè vagin a recollir els infants malgrat que hi haurà un servei d’acollida per aquells qui no ho puguin fer. Pel que fa a escoles i instituts, el departament d’Ensenyament català recomana donar la tarda lliure a l’alumnat malgrat que hi haurà un servei de guàrdia durant aquestes hores. A nivell universitari, els campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, tant el de Bellaterra com el de Sabadell, han suspès les classes.

Nevada-Can-Puiggener
Un veí de Can Puiggener mirant el Ripoll, aquest matí

El consistori espera a les 14 hores per determinar si els equipaments municipals obriran aquesta tarda. Inclou centres cívics i biblioteques. Es preveu que la circulació per la ciutat es compliqui per la tarda.

iSabadell ha fet una extensa galeria d’imatges, que podeu consultar a Flickr. D’altra banda, us animem a fer-nos arribar imatges a redaccio@isabadell.cat.