Nova intervenció al camp de refugiats sahrauí

  • 25 persones s’embarquen en la nova expedició de Taller, d’Art, Cultura i Creació.
  • El projecte se sustenta sobre tres pilars: la salut, el gènere i la sensibilització juvenil.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha exposat la finalitat de la segona edició des de la reforma de l’agermanament entre Argub i Sabadell en la roda de premsa d’aquest matí. Entre d’altres, ha destacat la continuïtat d’aquest compromís i els beneficis de la modificació del 2016.

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha presentat l’activitat que duran a terme els joves que es van presentar a la crida oberta per formar d’aquest projecte, la majoria estudiants de l’Institut Ribot i Serra i de la UB. Segons Ferràndiz, la seva funció no només serà formativa sinó també informativa; és a dir, promouran tant activitats de camp com activitats instructives.

Berlanga ha dedicat una especial atenció al compromís de Sabadell amb el camp de refugiats sahrauí: la relació amb Argub va néixer al 1989 a causa de la injustícia del municipi del Sàhara Occidental i, des dels anys 90, que “aquest agermanament ha passat a formar part de l’ADN de la ciutat”. El 2016, a més, va ser un any d’inflexió en el qual es van inaugurar noves línies de treball.

L’expedició de divendres que ve “no s’ha fet des d’aquí, sinó des d’allà”. Ferràndiz ha comunicat que “en tot moment s’ha tingut en compte les condicions del camp de refugiats i s’ha assegurat que poguessin tenir certa ressonància una vegada s’impartissin al camp”.

Atesos 112 malalts

Gràcies a la major implicació del Taulí, ara fa dos anys, amb l’ampliació de dermatòlegs, anestesistes, infermers quirúrgics i pediatres, l’any 2017 l’entitat va poder donar servei a 112 malalts, realitzar amb èxit 105 intervencions i fer 237 visites prequirúrgiques, segons les dades que ha proporcionat la responsable d’informació del Parc Taulí, Cristina Carod, a la roda de premsa d’aquest dijous.




Una de les joves implicades en aquesta expedició al camp de treball d’Argub, Ahinoa Rodríguez, afirma que “sens dubte, no només és una experiència extraordinària per poder viatjar al Sàhara i veure món, sinó també per l’enriquiment personal que comporta viure una realitat tan diferent a la nostra i transportar-la al món occidental”.

Foto portada: foto de família a la Casa Duran. Autor: David B. 

Comments are closed.