Mani Taulí

Nova manifestació per la sanitat i contra la corrupció

  • Un miler i escaig de persones van del Taulí fins la plaça Sant Roc.

  • La pluja desllueix el final d’una protesta que ha anat in crescendo.

Més d’un miler de persones s’han manifestat aquest dijous a Sabadell per la sanitat pública, contra les retallades, i també contra la corrupció. Han sortit de l’hospital Parc Taulí i a través de la Gran Via s’han dirigit fins a la plaça Sant Roc, on s’ha llegit un manifest.

La protesta ha començat fluixa, en una tarda freda, però a mesura que s’ha anat apropant al Centre ha guanyat intensitat i participació. Al carrer Tres Creus, s’ha superat el miler de persones, amb representants de la Plataforma per la Sanitat Pública, la CGT, els iaioflautes, persones de la PAH i (pocs) professionals sanitaris.

La manifestació ha estat encapçalada per un pancarta amb el lema ‘Prou retallades’, tot i que els participants han portat lemes diversos com ‘La reforma laboral no ha servit de res’ o ‘Sabadell no està a la Terra; està a Mercuri’. Han baixat per Gran Via, carrer de l’Estació, Alfons XIII, Rambla i plaça Sant Roc. A l’arribar a la Rambla ha començat a ploure i part dels manifestants han començat a marxar.

Tot i així, bona part del gruix s’han quedat fins al final. Davant les portes de l’ajuntament han cridat més contra la corrupció que per la sanitat. “Manos arriba esto es un atraco”, “No hay pan para tanto chorizo” o “No corrupció, Bustos a presó” han estat alguns dels lemes.

Finalment han pres la paraula tres persones: una del comitè, una ciutadana i una persona del col·lectiu dels iaioflautes. Les tres han seguit d’una forma o una altra l’Acampada Taulí durant el més d’un mes que va estar en vigor.

En el manifest s’ha recordat que els treballadors sanitaris han perdut un 21 per cent de poder adquisitiu des del 2010, que s’han tancat els quiròfans a la tarda, 78 llits de planta i ha baixat el pressupost dels programes de prevenció de càncer, entre altres. La protesta ha acabat amb l’anunci d’una nova assemblea al Taulí el proper dijous a les 17 hores.

Foto portada: Un moment de la protesta, al carrer Tres Creus. Autor: J.d.A