Foto portada: operatiu de la Guàrdia Civil.

Operació contra un grup que exportava droga amagada en llibres infantils

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones per presumptes delictes contra la salut pública, falsedat documental, usurpació d’immoble i defraudació del fluid elèctronic. Segons el cos, exportaven droga a Brasil amagada en llibres infantils de Dràcula. La xarxa també cultivava marihuana per a produir haixix i distribuir-la a Barcelona, Sabadell, Mataró, Sant Cugat i Sant Celoni.

La policia ha detingut cinc persones per pertinença a grup criminal. L’operació va arrenar el març de l’any passat quan es van intervenir set paquets amb destinació Brasil que portaven al seu interior llibres infantils amb el títol de Dràcula. Es tracta de llibres tridimensionals i cada pàgina portava oculta a l’interior una bossa amb substància en pols (speed). Es van decomissar 14,5 quilos i 1,8 quilos d’haixix. A partir de l’operació es va començar sobre altres línies d’investigació.

El gener d’aquest any es van detenir cinc persones, es van escorcollar domicilis a Valldoreix i La Floresta (Sant Cugat del Vallès) i a Sant Celoni (Vallès Oriental), on es van trobar plantacions de marihuana i 1.331 plantes de marihuana entre altres elements. L’immoble havia estat una residència d’avis anteriorment, que els ocupants van convertir en tot un laboratori amb sistemes de climatització, extractors de fum, sensors d’humitat, transformadors, llums calorífics i altres materials.

A més de la droga van ser intervinguts 55 bitllets de 50 euros falsos, cinc discs durs, un portàtil, una tauleta i diverses armes. L’operatiu, que s’ha divulgat ara, ha estat dirigit pel jutjat número 4 del Prat de Llobregat.

Foto portada: operatiu de la Guàrdia Civil.