Arbrat Rambla

Podaran més de 500 arbres de l’eix central de la ciutat

Els treballs de poda començaran aquest dilluns dia 9 de gener a l’avinguda Onze de Setembre, la carretera de Prats, la via de Massagué i la Rambla i està previst que acabin la primera setmana de febrer.

Des d’aquest dilluns es començaran a podar 573 plataners en tot l’eix central de la ciutat, en concret es podaran 128 exemplars a l’avinguda Onze de Setembre, 151 a la carretera de Prats de Lluçanès, 44 a la via de Massagué i 250 a la Rambla.

Els treballs començaran a la part nord de l’avinguda Onze de Setembre i continuaran direcció sud fins arribar al final de la Rambla en la primera setmana de febrer si no hi ha cap retard per causes meteorològiques.

L’Ajuntament considera que cal reduir la capçada d’aquests arbres per tal de garantir la seguretat i, alhora, per facilitar que disposin d’una copa equilibrada, ja que actualment la major part dels exemplars que hi ha en aquestes vies tenen xacres, podridures, capçades desestructurades i cavitats a les branques principals i a la base dels troncs, degudes a pràctiques de poda dutes a terme anteriorment així com a les ferides que els arbres han anat rebent a causa de cops de vehicles o per efectes d’obres.

Foto portada: plataners a la Rambla. Autor: David B.