Foto: M.Tornel

Alerta per risc d’inundacions i pluja

Davant les previsions per aquest dimarts, aquest dilluns s’ha activat la prealerta per intensitat de pluja i vent, amb molts números que s’activés el pla Inuncat i/o el pla Ventcat en fase d’alerta en les properes hores. Així ha estat s’ha declarat l’alerta per risc d’inundacions i pluja. L’Ajuntament ha tancat tres passos del riu Ripoll. 

Segons les previsions, a partir d’aquest al matí comença un període d’intensitat i acumulació de pluges que s’estendrà fins al matí de dimecres. Aquest episodi anirà acompanyat de fort onatge de component est a tot el litoral de Catalunya durant els dos dies, vent que pot arribar amb intensitat a la nostra ciutat.
Els xàfecs poden anar acompanyats de tempestes localment fortes de manera extensa i es podria superar el llindar dels 20 mm/30 minuts. Entre el matí del dia 22 i el matí del dia 23, les acumulacions podrien superar el llindar dels 100 mm/24 hores a tot el litoral i prelitoral, com també al quadrant nord-est. Així mateix, es poden produir creixements sobtats de rius i rieres. L’Ajuntament ha divulgat els següents consells de seguretat.

Consells de seguretat de l'Ajuntament.
Consells de seguretat de l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha tancat per previsió i davant el risc d’inundació tres passos del riu Ripoll. Es trasta del pas del molí d’en Torrella, el pas de Can Bages i el pas de la Clota.

Foto portada: ciutadans per la Rambla, en dia de pluja. Autor: M.Tornel.