Destapa't - Terraza los Jardines. Autor: David B:

Presenten la DesTapa’t 2018, amb menys tapes però de més qualitat

Del 12 al 22 d’abril se celebrarà la setena edició de la ruta gastronòmica Destapa’t, que aquest any posa per davant la qualitat a la quantitat. 21 establiments oferiran una tapa i un quinto o una canya per 2,50 euros.

La cafeteria La Tete de la plaça del Gas ha acollit la presentació del DesTapa’t 2018, que se celebrarà del 12 al 22 d’abril en 21 establiments de la ciutat. El president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i Comarca, Jordi Roca, ha explicat que han estat “més selectius” a l’hora de seleccionar els participants, i per això seran menys que en edicions anteriors.

“Volem que sigui el DesTapa’t de veritat, de primavera – estiu, d’anar a la platja, de començar a sortir el sol i de tenir el gust de sortir a les terrasses, de viure la ciutat, gaudir-la i tenir-la entre nosaltres”, ha explicat Roca.

Un any més hi haurà diversos premis, tant pels establiments com pels participants. En la roda de premsa d’aquest divendres s’han donat els premis a la millor tapa per votació popular, anomenada ‘Joc de caps’ i elaborada pel cuiner Joan Tornés de La Tete, i el premi al millor maridatge pel restaurant Loremar, per la tapa ‘Coca crocant de verat umani’, dels germans Romero i José Luís López. Enguany també se sortejaran tres sopars per a dues persones entre els que consumeixin almenys tres tapes i omplin una butlleta.

Guanyadors de la sisena edició del DesTapa't. Autor: A. Pujadas.
Guanyadors de la sisena edició del DesTapa’t. Autor: A. Pujadas.

La regidora de Comerç i Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, ha destacat el paper del sector de l’hostaleria local, que ha assegurat que és “important i de qualitat”. En consonància amb el nou projecte de marca de ciutat, Martínez ha reivindicat que “Sabadell és hostaleria; Sabadell és tapes”.

Foto portada: Una de les tapes de la temporada passada. Autor: David B.