Bosc de Can Deu. Autor: Cedida.

Una quarantena de persones a la jornada de recuperació del bosc de Can Deu

Aquest diumenge s’ha dut a terme la primera de les Jornades de recuperació i manteniment de les zones reforestades del Bosc de Can Deu programades per aquest 2018.

A la jornada hi han participat un total de 42 persones, entre famílies i gent d’entitats veïnals, que procedien majoritàriament de Sabadell i rodalies, però també de l’Àrea Metropolitana i la Catalunya Central, segons assegura la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Després d’un esmorzar amb xocolata calenta, els voluntaris s’han dedicat, amb l’ajut d’aixades, rasclets i tisores de podar, a refer els clots on s’hi havia plantat els plançons, a tallar l’herba i els esbarzers, que poden restar força al creixement dels arbrets i també arrencar diverses plantes invasores, com ara el Seneci del Cap.

També han pogut observat el creixement, la seva alçada i diàmetre, la distribució i densitat de la vegetació en dues de les parcel·les de seguiment que hi ha al Bosc de Can Deu.
La Fundació Antiga Caixa Sabadell, assessorada per una Comissió formada per experts i científics del món forestal va considerar necessari repoblar la zona. I al llarg de dos anys, amb l’esforç dels voluntaris i de tècnics forestals s’han fet diverses tasques de millora, com ara el reg de manteniment o la desbrossada.

Foto portada: voluntaris en la jornada d’aquest diumenge. Autor: Cedida.