Quatre nous projectes s’incorporen als vuit seleccionats al Construint Ciutat

Finalment els projectes que es duran a la pràctica a través del procés participatiu Construint Ciutat seran dotze i no vuit com es va dir inicialment. Segons l’Ajuntament, un cop s’ha concretat el pressupost dels projectes es podien fer més projectes amb el milió d’euros.

Tot i que no és l’únic cas similar, bona part del romanent ve donat perquè el projecte per redactar un estudi tècnic i d’usos per a rehabilitar la masia de Ca n’Oriac es podrà executar per 80.000 euros quan es va presentar per un pressupost de 200.000 euros. S’han incorporat quatre nous projectes. Són els següents:

  • Això no és un pàrking: recuperem l’espai del Vapor Turull. Passa de 200.000 euros inicials a 150.000 euros. Va tenir 984 vots.
  • Festival de circ de Sabadell, amb un pressupost de 49.000 euros. Va tenir 531 vots.
  • Nosaltres també som Sabadell, amb un pressupost de 43.000 euros. L’objectiu és fomentar la participació al barri del Poblenou de la Salut. Va tenir 308 vots.
  • Finalment, també es farà el projecte El barri educa. Acompanyament per l’èxit escolar, que tenia un pressupost de 85.000 euros i passa a un de 60.000 euros. L’objectiu és crear un grup de suport a les famílies amb nens i nenes en risc d’abandonament escolar. Va tenir 276 vots.

La resta de projectes guanyadors, segons es van fer públics fa unes setmanes, els podeu consultar a ‘Quins són els vuit projectes seleccionats al Construint Ciutat?‘. Inicialment es van presentar 78 projectes. Els serveis tècnics van considerar que 46 es podien dur a la pràctica. En total, 6.154 persones van votar els quatre projectes que preferien. Els resultats multipliquen per sis la participació habitual dels processos d’aquest tipus a la ciutat.

El proper 15 de novembre es farà una sessió d’avaluació i constrast d’experiències d’aquest procés, el primer d’aquestes característiques que es fa a Sabadell. Hi participaran representants d’altres consistoris. A més, l’Ajuntament ha posat en marxa un qüestionari per avaluar el procés participatiu. Té 15 preguntes. El podeu contestar aquí: ‘Què hem après del Construint Ciutat?

Foto portada: el projecte Això no és un pàrking, un dels repescats. Autor: J.d.A.