Foto portada: muntatge de l'hospital temporal a la Pista Coberta, aquest dijous. Autor: David B.

Reactivar la pista coberta costarà 400.000 euros

El Servei Català de la Salut té reservada la Pista Coberta d’Atletisme fins a finals d’any per si hi ha un rebrot d’infeccions per coronavirus. De fet, l’hospital temporal està habilitat i podria entrar en funcionament en qualsevol moment si calgués. Un cop es desmunti aquest dispositiu especial, l’Ajuntament preveu que caldrà invertir-hi 400.000 euros per habilitar de nou la pista en unes obres que no haurien de ser gaire llargues. 

S’han fet molts càlculs, alguns amb poca base (l’alcaldessa no s’hi ha referit però la Federació Catalana d’Atletisme havia parlat d’un milió d’euros), assegura l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en relació al que podria costar tornar a activar la pista. El càlcul que ha fet l’Ajuntament a través de l’empresa que va desmuntar la pista, especialitzada en aquests paviments, és proper als 400.000 euros, 389.000 euros en concret.

Si la pista és de país, el finançament ha de ser de país i s’anirà a buscar fons a altres administracions, considera Farrés. L’Ajuntament està disposat a aportar 100.000 euros però n’espera la mateixa quantitat tant de la Diputació de Barcelona com de la Generalitat i del govern central. És la principal urgència ara mateix: trobar els fons. Un cop es desmunti l’hospital temporal, ja l’any vinent, caldrà convocar concurs i fer les obres, que seran ràpides: duraran un mes. I després caldrà homologar de nou la pista a les instàncies esportives.

L’alcaldessa defensa l’aposta que es va fer a finals de març per habilitar un hospital temporal malgrat que no s’ha posat en marxa i ara cal gastar diners en reparar la pista esportiva:

“Per sort no s’ha hagut de posar en marxa però vam estar a poques hores d’entrar en col·lapse i tornaríem a fer el mateix. No vaig tenir cap mena de dubte en dir que si calia desmuntar la pista, la desmuntaríem perquè la salut era prioritària. Els equipaments tenen solució però les vides quan es perden ja no es poden recuperar. Es va decidir des de Salut amb el nostre suport convertir la pista en un hospital temporal amb 210 llits. Això ens va donar tranquil·litat i la decisió és més que encertada”.

Farrés ha destacat que es poden salvar diversos elements, com l’estructura metàl·lica que es pot aprofitar “al 100 per cent”. No així les corbes peraltades, que es canviaran, com també el paviment sintètic, que ha esgotat la seva vida útil (una dècada) i serà substituït.

Foto portada: muntatge de l’hospital temporal, a començaments d’abril. Autor: David B.