Reciclar

Reciclar envasos té premi (durant quinze dies)

  • El Consorci de Residus instal·la dos contenidors on dipositar envasos i s’atorguen regals que faciliten el reciclatge.

  • La iniciativa s’ha fet a Terrassa, Viladecavalls, Castellar, Santa Perpètua, Palau i ara Sabadell.

Reciclar els envasos a Sabadell té premi. Això sí, només durant dues setmanes i només a les bústies especials instal·lades al Mercat Central i el Mercat de la Creu Alta. Les persones que reciclen rebran material que facilitarà el reciclatge i la reducció del consum. El màxim premi és un compostador domèstic.

Els contenidors s’han instal·lat al Mercat Central i al Mercat de la Creu Alta. Accepten llaunes, ampolles de plàstic i tetra bricks. Per cada envàs que es llenci al contenidor s’acumularà un punt. En funció dels envasos es pot recollir des de sabó provinent d’oli reciclat fins a un compostador domèstic passat per bosses per anar a comprar el pa o un embolcall d’entrepans.

Com es tramiten els regals?

Cada vegada que un ciutadà llenci envasos al contenidor especial rebrà un tiquet amb el número de punts que ha aconsegut per aquesta acció. Qui vulgui rebre els obsequis haurà d’enviar per correu postal o per correu electrònic aquests comprovants al Consorci de Residus. Durant el mes de maig, podran recollir els premis a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.

Si recicles bé, tothom estalvia

Aquesta acció posa el punt i final a la campanya del Consorci de Residus comarcal Si recicles bé, tothom estalvia, que s’ha dut a terme durant l’últim any. L’activitat s’està fent des de fa unes setmanes a cinc municipis vallesans i ara arriba a Sabadell. En aquest temps s’han recollit 8.000 envasos (un total de 500 quilos). D’altra banda, s’han tramitat un centenar de peticions d’obsequi. El tècnic del Consorci de Residus Joan Fresno assegura que els resultats de la campanya “són tan positius que fins i tot ens han sorprès”. “Els envasos no es poden quedar a casa, necessitem que vagin al contenidor groc”, reforça el regidor d’Espai Públic de Sabadell, Cristian Sánchez.

Comments are closed.