Foto portada: ofrena floral dels portaveus municipals. Autor: Ajuntament / cedida.

“Reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i a expressar-nos lliurement”

  • Ciutadans i el PP s’absenten de l’acte un any més.

  • El llac del parc de Catalunya s’estrena com a ubicació de l’acte institucional.

Centenars de persones han assistit a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, celebrat per primer cop a la passarel·la del llac del parc de Catalunya. Diverses entitats han participat a la tradicional ofrena floral. El membre de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, Xavier Bros, ha llegit el text de la Diada, que ha reclamat de nou el dret a decidir del poble català.

“És una Diada especial tant pel canvi d’emplaçament com pel context de l’1 d’octubre”, ha convingut l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Alguns centenars de persones s’hi han acostat, potser més que en les darreres ocasions a la Font de Can Rull. No obstant, els vuit portaveus municipals hauran de decidir si es repeteix emplaçament l’any vinent o es modifica. A l’acte, com és habitual, no han assistit representants ni de Ciutadans ni del Partit Popular.

Els Cantaires de Can Feu, aquest dilluns. Autor: J.d.A.
Els Cantaires de Can Feu, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

L’acte s’ha iniciat amb la hissada de la senyera, per part de la Policia Municipal. Serracant ha entregat la senyera a una agent. Els Cantaires de Can Feu han cantat El cant de la senyera durant la hissada. Posteriorment, han cantat Catalunya, nostra pàtria. Xavier Bros, de l’Astronòmica, ha llegit el manifest. Record a Salvador Allende (“la historia es nuestra y la escriben los pueblos“), en el 43è aniversari del cop d’Estat a Xile, i a Vicenç Andrés Estellés amb una pintada de Werens al pont (“Assumiràs la veu d’un poble, i serà la veu del teu poble, i serà, per a sempre, poble”) i reclamació de nou del dret a decidir de Catalunya:

Els entrebancs no ens faran desisitir en la voluntat de millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Sempre hem defensat els seus drets i aspiracions. I reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i a expressar-nos lliurement”.

A continuació, una trentena d’entitats han dut a terme la tradicional ofrena floral, al pont sobre l’estany.

L’acte ha acabat amb l’Himne Nacional de Catalunya, a càrrec dels Cantaires de Can Feu.

Mobilització sobiranista

A partir de les 11 hores, una desena d’autobusos contractats per Sabadell per la Independència ocupen la Ronda Ponent, on tenen previst sortir cap a les 13 hores en direcció a Barcelona, on a la tarda es farà l’acte convocat per l’Assemblea  Nacional de Catalunya.

Foto portada: ofrena floral dels portaveus municipals. Autor: Ajuntament / cedida.