Autor: David B.

Regust agredolç als Merinals: les xinxes marxaran, però l’informe tècnic encara no arriba

  • La problemàtica de les xinxes al carrer Tíbet se solucionarà abans d’acabar la setmana.
  • La comissió d’afectats de Els Merinals es torna a personar davant l’Ajuntament per reclamar la ressolució de l’informe tècnic neutral. 

El responsable de la Comissió d’Afectats, Jaume Garcia, ha avançat a aquest mitjà que el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, ha assegurat fa unes hores que aquest dijous l’Ajuntament enviarà a un equip d’AntiPlaga Catalunya al carrer Tíbet. Per contra, encara no hi ha novetats sobre l’informe tècnic iniciat l’any passat a sis blocs del barri.

Els veïns de Els Merinals s’han presentat aquest dimecres a la tarda, aprofitant l’avinentesa del ple municipal, per exigir la resolució d’un informe tècnic neutral que determini si els blocs construïts en la segona fase estan amenaçats per patologies estructurals greus o no. Jaume García assegura que “a la comissió estem convençuts que el resultat ens donarà la raó perquè en l’acord bilateral amb l’Agència d’Habitatge – aconseguit aquest juny – Judit Gifreu, Jaume Font i Jordi Sancú van reconèixer que els blocs en qüestió patien patologies greus”. “De fet, l’estudi que vam encarregar l’any 1991 ja ho constatava” afegeix l’altaveu de la Comissió.

Què passarà si l’informe dona positiu?

170 habitatges aniran a terra i hauran de ser construïts de nou. És la mateixa resposta que es va donar a la primera fase de Els Merinals, quan es va reconèixer que patien aluminosi (més info: “Adjudicats 44 pisos dins el llarg procés de renovació dels Merinals“).

El president de l’Associació de Veïns de Els Merinals, Francisco García, ha comunicat en la concentració d’aquest dimecres a les portes del consistori que el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, s’ha compromès finalment a posar solució a les xinxes. Segons el què han retransmès Jaume i Francisco García, l’Ajuntament enviarà demà 3 d’octubre a l’empresa Antiplaga Catalunya a fumigar el bloc afectat i a una altra empresa de residus a recollir les pertinences del veí que va provocar la plaga.

Com han acabat 12 pisos infestats de xinxes?

Segons han explicat quatre dels afectats, a la tercera planta hi havia un veí que va deixar créixer el desordre fins al punt de contraure tota mena d’insectes, brutícia i també xinxes. Des d’un primer moment, les 11 famílies restants van demanar mesures a l’Ajuntament, però no van rebre cap resposta eficaç fins ahir a la tarda, quan Cortés va anunciar que havien encarregat la fumigació del bloc en qüestió a l’empresa Antiplaga Catalunya.

Foto portada: Concentració afectats Els Merinals. Autor: David B.