Restaurat l’interior de l’església de Sant Pau de Riu-sec

  • Durant la segona setmana de juliol s’han realitzat els treballs de consolidació i restauració de les restes arqueològiques.

  • La visita a l’església de Sant Pau de Riu-sec permet apreciar un dels edificis romànics més ben conservats de Sabadell.

La restauració realitzada consisteix en la reparació de diversos danys produïts per un seguit d’actes vandàlics que durant un temps enrere va patir el monument. El Museu d’Història de Sabadell també ha restituït i renovat la presentació museogràfica que serà de nou visitable acompanyats d’un guia a partir de la Festa Major d’enguany.

Aquesta intervenció es suma al conjunt d’actuacions que els darrers anys s’han realitzat per urbanitzar i tornar a adequar als visitants el conjunt de Sant Pau de Riu-sec, que s’estan fent en paral·lel a les campanyes de recerca arqueològica, que es duen a terme mitjançant la co·laboració entre l’ajuntament de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

La visita a l’església de Sant Pau de Riu-sec permet apreciar un dels edificis romànics més ben conservats de Sabadell. A l’interior s’hi pot contemplar la volta apuntada i l’absis, damunt del qual hi ha una finestra en forma de creu. Així com també a les parets de la nau s’aprecien les ampliacions de l’edifici fetes entre el segle XII i XVIII.

La visita a l’interior, gestionada pel Museu d’Història de Sabadell, permetrà també contemplar les restes arqueològiques trobades al subsòl de l’església: enterraments i sitges de gra d’època medieval, l’absis i la base de l’altar la basílica primitiva, i estructures de la vil·la romana que va iniciar el poblament d’aquest indret.

L’església de Sant Pau de Riu-sec

L’església romànica de Sant Pau de Riu-sec està situada al sud del terme municipal de Sabadell. És d’una sola nau de planta rectangular orientada a llevant, amb un absis semicircular d’estil llombard i un campanar de torre a la cara nord. La construcció de l’església es situa al s.XI i s’amplia al s.XII. L’acta de consagració data del 1054.

Foto portada: un dels treballs a l’església. Autor: cedida. 

Comments are closed.