Ofrena floral a la placa a Luther King. Autor: David B.

Luther King ja té placa a Sabadell

Aquest dissabte una cinquantena de persones s’han donat cita al barri de Castellarnau a la plaça Maria Montessori del barri de Castellarnau per commemorar el 50è aniversari de la mort de l’activista nord-americà Martin Luther King. 

L’acte s’ha iniciat amb les paraules del regidor de Serveis Municipals i Seguretat, Lluís Perarnau, sobre la situació política a Catalunya, assegurant que les lluites de Luther King ”són totalment actuals i es relacionen amb la lluita contra aquest règim del 78, tan poc democràtic i que nega el dret del poble de Catalunya a exercir la seva autodeterminació”.

Acte seguit el director de l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, David Bondia, ha manifestat que “darrerament s’ha lloat molt la figura de Luther King”. “Hem de recuperar el seu missatge, de lluita per les llibertats i contra la discriminació. Ell va lluitar contra el racisme, el militarisme i contra un capitalisme que margina”.

Serracant: “la presó pot ser un lloc de dignitat”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que ha estat l’encarregat de cloure l’acte, ha assegurat que “a Sabadell perviuen encara situacions injustes, de discriminació, segregació i delictes d’odi que es visibilitzen de vegades de manera violenta o amb pintades feixistes, però també hi son en altres formes més invisibles”. Serracant ha recordat que Luther King “ens va ensenyar que la desobediència és una estratègia clau quan la injustícia no és reconeguda o perseguida per una part important de la societat, la part que ostenta el poder, i també sovint quan la injustícia és imposada. Ens recorda també que cal sortir al carrer i que la presó pot ser un lloc de dignitat”.

Homenatge Martin Luther King. Autor: David B.
Perarnau, Serracant, Fernàndez i Rossinyol. Autor: David B.. Autor: David B.

Finalitzats els parlaments s’ha fet una ofrena floral institucional a la nova placa que recorda la figura de Luther King situada a la plaça Maria Motessori on es pot llegir la inscripció La llibertat mai no és lliurada voluntàriament per l’opressor, ha de ser exigida pels oprimits. Seguidament els assistents han ofert branques d’olivera als peus de la placa mentre tres músics han interpretat en directe Imagine, de John Lennon.

Un regidor de Cs abandona l’acte

El regidor de Ciutadans Ramón García ha abandonat l’acte d’aquest dissabte i ha fet una piulada lamentant “que una vegada més l’alcalde Maties Serracant amb el seu discurs segresta un acte de ciutat per a convertir-lo en un acte independentista”.

httpss://twitter.com/ChachoGcia/status/982565351488737280

A part de l’alcalde de Sabadell, d’entre els 27 regidors hi han assistit els regidors Lluís Perarnau (Crida), Gabriel Fernàndez (ERC) i Carles Rossinyol (PDeCAT).

Foto portada: ofrena floral a la placa a Luther King. Autor: David B.