Luther King

Sabadell commemorarà el 50è aniversari de l’assassinat de Luther King

L’ajuntament de Sabadell recordarà la figura de Martin Luther King, commemorant el 50è aniversari del seu assassinat, per recordar la lluita pels drets civils i contra la discriminació racial des de la desobediència civil. 

L’acte serà el proper dissabte al migdia al carrer que Martin Luther King té al barri de Castellarnau, i en concret a la plaça de Maria Montesori. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, presidirà l’acte, titulat 50 anys somiant: Despertem i fem possible el somni, que consistirà en la descoberta d’una placa amb la frase La llibertat mai no és lliurada voluntàriament per l’opressor, ha de ser exigida pels oprimits. A més, es farà una ofrena floral, acompanyada d’actuacions musicals. L’acte comptarà amb la presència del president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia.

Jornada de portes obertes als centres de culte

D’altra banda, el programa de les Jornades de portes obertes als centres de culte d’aquest any inclou dues activitats al voltant de la figura del pastor baptista. En primer lloc, el divendres 22 d’abril al migdia es farà la xerrada Martin Luther King, activisme social mogut per la fe a càrrec del teòleg i pastor Nelson Araujo. La conferència serà a l’església Baptista del Redemptor, al carrer de Moratín número 105. En segon lloc, el 12 de juny a les 19 hores a l’Acadèmia Catòlica es farà una lectura del discurs I have a dream. L’acte és organitzat per l’Associació Diàleg Interreligiós de Sabadell i el Moviment Ecumènic de Sabadell.

Martin Luther King va néixer a Atlanta el 15 de gener de 1929. Va ser un conegut pastor i un gran activista dels drets civils i dels negres als Estats Units de la segregació racial. Un dels principals pacifistes, amb Gandhi, del segle XX. Va guanyar el Premi Nobel de la Pau l’any 1964. El 4 d’abril de 1968 va morir assassinat a Memphis per un tret d’un delinquent a sou. Tenia 39 anys.

Foto portada: Luther King.