Foto: ACN.

Sabadell condemna l’atemptat de Barcelona i farà cinc minuts de silenci en record de les víctimes

L’Ajuntament de Sabadell ha convocat un minut de silenci (després s’ha ampliat a cinc minuts) per aquest divendres al migdia a la plaça de Sant Roc per l’atemptat terrorista de Barcelona, que ha deixat 13 morts i desenes de ferits.

El consistori ha emès una declaració institucional. És la següent:

Davant de l’atac terrorista perpetrat avui a Barcelona, l’alcalde de Sabadell i tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Sabadell expressen:

  • La condemna de l’atac terrorista d’avui a Barcelona i de tots aquells que s’estan produint a Europa i a la resta del món.
  • La solidaritat de Sabadell amb els barcelonins i barcelonines, i especialment amb les víctimes, les seves famílies i persones properes.
  • La reafirmació del compromís de l’Ajuntament de Sabadell amb la convivència entre cultures, religions i ideologies; el rebuig a qualsevol tipus de violència, discriminació o criminalització per causa d’aquestes i la lluita contra la xenofòbia”.

L’atemptat s’ha produït a la Rambla de Barcelona, quan una furgoneta ha entrat per la vorera i ha envestit desenes de persones. Hi ha 13 morts i desenes de ferits. A hores d’ara, es desconeix la nacionalitat de les víctimes, així com el seu lloc de residència.

Donació de sang

A més, aquest divendres entre les 10 i les 14 hores i entre les 18 i les 21 hores hi haurà l’autobús del Banc de Sang per facilitar les donacions de sang.

No fer cas a rumors

D’altra banda, la Policia Municipal de Sabadell, davant dels rumors divulgats per les xarxes socials i els xats recomana a la ciutadania informar-se només per fonts oficials i no fer cas de rumors.

Foto portada: un dels carrers del centre de Barcelona, tallats al trànsit després de l’atemptat aquest dijous. Autor: ACN.