Foto portada: Torre de l'aigua nevada, l'any 2012. Autor: J.d.A.

Sabadell, en prealerta davant el risc de nevades

Com a conseqüència de l’actualització en situació de prealerta del pla Neucat previst per als propers tres dies, on s’afegeix el Vallès Occidental a l’afectació territorial, l’Ajuntament de Sabadell ha activat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) també en la fase de prealerta. Aquest fet implica tenir tots els dispositius preparats per prendre, si calgués, les mesures corresponents.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha actualitzat el Neucat, on allarga la previsió de nevades fins al dimecres al migdia i inclou el Vallès Occidental com a comarca afectada a partir de la tarda de dimarts. Davant d’això, s’ha activat el DUPROCIM en fase de prealerta.
L’Ajuntament assegura que s’han distribuït sacs de sal als centres educatius, centres cívics, biblioteques, prefectura de policia i a altres departaments municipals. També hi ha a punt els dos dipòsits de sal: el principal a la carretera de Prats, amb 15 tones, i el secundari del carrer de Blasco de Garay, de dues tones, amb sacs de 25 kg cadascun. A més, hi ha a punt, per qualsevol eventualitat, els vuit vehicles d’emergències de què es disposa, dos ja muntats i preparats per llençar sal i sis més que poden muntar una pala llevaneu i equip de llançament de sal, si fos necessari.

Operació fred

Els propers dies continuarà l’Operació Fred, per atendre les persones sense sostre en cas de condicions climatològiques adverses. El dispositiu es fa coordinadament entre l’Ajuntament de Sabadell, Creu Roja, Càritas i Actua Vallès. Hi ha una quinzena de persones que viuen sense llar i un nombre similar que viuen en condicions d’habitatge inadequat. Aquestes persones tenen la possibilitat de fer nit al centre d’acollida de la Creu Roja (que compta amb 10 llits -lliteres-), el Centre d’Emergències Municipal i hostals i pensions de la ciutat. Si no ho accepten, se’ls facilita una manta i sopar calent. L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana i que es truqui a la Policia Municipal (092 o 900 112 092) si veuen alguna persona sense sostre que no estigui sent atesa o que passi la nit al carrer.

Foto portada: Torre de l’aigua nevada, l’any 2012. Autor: J.d.A.