merc@punt. Autor: Ajuntament

Sabadell engega un nou punt de distribució d’aliments al Mercat dels Merinals

Aquest dijous s’ha presentat el projecte Merc@punt, Mercat Social dels Merinals, un nou punt de distribució d’aliments per a persones derivades pels serveis socials a l’entitat Rebost Solidari.

Aquest nou espai situat al mercat municipal dels Merinals està basat en un sistema innovador de distribució dels aliments i  s’adreça en un primer moment a 75 famílies que es troben en una precària situació socioeconòmica. Es tracta d’una assignació d’alimentació no associada a un lot d’aliments tancat segons els membres de la família, sinó a uns punts, amb els quals poden recollir els aliments que es disposen a l’espai botiga. Les famílies usuàries podran escollir, amb aquesta nova modalitat, els aliments i productes bàsics a través d’un sistema de punts que podran bescanviar pels aliments a escollir que es disposi a l’espai. A més, disposaran d’una targeta moneder per adquirir altres productes frescos al propi Mercat.

Gestionat per la Creu Roja

D’altra banda, per aprofundir en l’acompanyament i suport a les persones a la participació en el projecte, faran accions i activitats com tallers de formació, sensibilització o recerca activa de feina, per facilitar la seva promoció personal, laboral i social, amb tècnics de Creu Roja, per poder oferir l’atenció individual, familiar i grupal a tots els participants.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha destacat Merc@apunt com un “exemple de la voluntat del govern de millorar la vida de les persones en situació precària, cobrint les seves necessitats bàsiques i a la vegada recuperant la seva dignitat”.

Foto portada: Espai Merc@punt. Autor: Ajuntament/cedida.