Crema contenidors Creu Barberà

Sabadell incorporarà contenidors metàl·lics per reduir la crema vandàlica

L’ajuntament de Sabadell ha iniciat un pla per reduir la crema de contenidors a la ciutat, amb una primera inversió de 80.000 euros.

Els primers nous contenidors metàl·lics es col·locaran a la part central dels contenidors perquè facin de tallafocs en cas d’incendi Aquest pla s’ha desenvolupat després que l’any 2016 la Policia Municipal detingués 11 persones i es registressin 205 incendis en contenidors que van obligar el consistori a invertir 205.000 euros per reposar les unitats afectades.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat en una entrevista a l’ACN que “la voluntat del consistori és substituir de forma progressiva tots els contenidors de paper i cartró que actualment tenen estructures de plàstic fàcilment inflamables per recipients metàl·lics. La primera fase d’aquesta actuació es durà a terme en els proper mesos i suposarà una inversió de 80.000 euros”.

La propagació de les flames i l’impacte del foc és més baix en els contenidors metàl·lics que en els de plàstic”, ha explicat Fernàndez.

D’altra banda el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha assegurat que “en els darrers anys el preu dels contenidors metàl·lics ha caigut en picat i que ara el cost és molt similar al dels de plàstic i no suposa una despesa enorme per Sabadell anar-nos proveint de contenidors metàl·lics quan anem adquirint els que s’han de renovar”.

El gerent de l’empresa concessionària de la neteja viària i recollida de residus, Serveis de Medi Ambient SA (SMATSA), Eugenio Díaz, assegura desconèixer aquest pla per canviar els contenidors i avisa que si es substitueixen els actuals contenidors de plàstic per contenidors metàl·lics han de ser compatibles amb els camions. D’altra banda lamenta haver-se assabentat d’aquest canvi a través d’aquest mitjà de comunicació i no directament des de l’Ajuntament.

Foto portada: un contenidor cremat a la Creu de Barberà. Autor: David B.