Foto portada: un moment de l'accident. Autor: Policia Municipal / cedida.

Sabadell registra 699 accidents en la primera meitat de l’any

Tot i la tendència a la baixa en la sinistralitat del trànsit durant el primer semestre del 2017 a la ciutat de Sabadell, els accidents han causat un mort i 30 ferits de gravetat.

El govern municipal assegura que es marca com a objectiu eliminar els accidents de trànsit a la ciutat que tinguin conseqüències greus per a la salut de les persones o produeixin víctimes mortals. I en aquesta línia introdueix accions com la pacificació del trànsit a la via pública, la reordenació de la mobilitat, el foment del transport públic, la sensibilització ciutadana i la formació viària als centres educatius.

L’Ajuntament persegueix un sistema de trànsit sense víctimes mortals ni persones ferides greument com a conseqüència dels accidents i treballa a favor del projecte de seguretat vial Visió Zero, impulsat per la Unió Europea i pel Servei Català de Trànsit.

Menys accidents

El total d’accidents de trànsit durant el primer semestre de l’any 2017 a Sabadell ha estat de 699, una dada que tendeix a la baixa en relació amb anys anteriors. Durant tot l’any 2016 es van registrar 1.514 sinistres (més info: ‘La Gran Via concentra el 40 per cent dels accidents urbans‘).

451 persones ferides

Dels gairebé 700 accidents del que portem d’any, 312 van registrar persones ferides, 451 en total, 30 de les quals de gravetat i s’ha hagut de lamentar una víctima mortal. L’any 2016 es van registrar 746 accidents amb ferits i amb un resultat de 103 persones ferides.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que “cal valorar positivament l’evolució de les dades d’accidents de trànsit, malgrat continuen essent dades molt preocupants”.

Entenem que aquesta evolució és fruit de la major conscienciació ciutadana i de l’increment de l’activitat policial cap els delictes contra la seguretat del trànsit i de la presència d’agents al carrer, i per tant caldrà aprofundir en aquestes polítiques”, ha afegit Serracant.

Durant el 2016 la Unitat d’Educació per la Seguretat Viària (UESVI) de la Policia Local va fer un total de 22 sessions formatives a 28 centres públics i 11 privats, amb la participació de 3.654 alumnes d’educació infantil, primària i secundària.

Foto portada: accident de trànsit en un del ponts de la Gran Vía, el passat mes d’abril. Autor: Policia Municipal / cedida.