Els nous fanals gegants del Passeig. Autor: David B.

Sabadell s’engalana de Nadal

Aquest divendres a la tarda s’ha inaugurat de forma oficial la Fira de Santa Llúcia que torna a omplir de Nadal la plaça de Sant Roc i s’ha fet la tradicional encesa de l’enllumenat nadalenc de la ciutat.

Aquest any l’enllumenat nadalenc està format per prop de 550 arcs de llums ubicats a 64 carrers i places de la ciutat. En aquesta edició s’han il·luminat carrers que fins ara no comptaven amb decoració nadalenca, com és el carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès i l’avinguda de l’Onze de Setembre. Segons l’Ajuntament, les llums que decoren els carrers compten amb tecnologia LED de baix consum i s’encendran cada dia a partir de les 6 de la tarda fins passat el dia de Reis.

Si no pots veure la galeria, fes-ho a Flickr: ‘Encesa de llums de Nadal 2017′.

Tal com es va iniciar el Nadal passat s’han instal·lat cinc arbres d’una alçària de vuit metres ubicats a la plaça de Catalunya, la plaça de Còrdova (Can Llong), la plaça de la Creu de Barberà, el carrer dels Galliners (Via Sabadell) i la plaça del Farell (Ca n’Oriac). A aquesta iniciativa s’hi sumaran tres arbres que han decorat diverses entitats de la ciutat, al parc del Nord, a la plaça de Benjamín Garcia de Can Rull i a la de Cristóbal Ramos de Torre-romeu. Igual que l’any passat, l’emblema de la ciutat, la Torre de l’Aigua, s’ha vestit de llum per a l’ocasió.

L’edifici de l’Ajuntament torna a lluir els fanalets, que va estrenar el passat Nadal conjuntament amb el relat del conte de la Nit de Reis. A aquesta il·luminació s’hi sumen, com a novetat d’aquest any, tres fanals cúbics de 2, 2’5 i 3 metres que s’han instal·lat al passeig de la plaça Major. Una altra de les novetats d’enguany és la il·luminació de la plaça del Gas.

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia que ha obert aquest divendres i que repeteix ubicació a la plaça Sant Roc, compta amb una vintena de casetes on es podran trobar figures pel pessebre, decoració nadalenca, artesania, arranjaments per a la llar, ornaments florals, avets, ponsèties i rams de la sort.

Les parades estaran obertes fins el 23 de desembre amb un horari de 10 a 2 i de 5 a 9. Dins les activitats de la fira s’organitzarà el concurs infantil Troba el Pastor penjat, del 25 de novembre al 22 de desembre o el taller infantil de globoflèxia el 10 de desembre d’11 a 13 hores, entre altres.

Foto portada: Els nous fanals gegants del Passeig. Autor: David B.