Espronceda

S’acaben les obres al barri d’Espronceda

  • La Generalitat de Catalunya ha invertit quatre milions d’euros en les obres de rehabilitació.

  • L’Ajuntament negocia una quarta fase d’obres per millorar el Mercat de Campoamor i l’antic camp de futbol.

Aquest divendres s’ha donat per finalitzada la tercera fase les obres d’urbanització i rehabilitació del passeig Espronceda, el carrer Feijoo, carrer Fontanella i el carrer Teixidors.

Les obres de millora del barri d’Espronceda han inclòs una nova pavimentació de l’espai, la renovació de la xarxa d’aigua potable i la xarxa de sanejament, una nova xarxa d’enllumenat públic, nova xarxa de reg i nova jardineria. També s’ha incorporat nous elements de mobiliari urbà, bancs i papereres, i nous aparells de gimnàstica i jocs infantils.

Aquest divendres han visitat les obres el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, el tinent d’alcalde de Presidència Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, i els regidors Ramon Burgués, Anna Carrasco i Carles Rossinyol (CiU). El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, s’ha mostrat satisfet per la finalització de les obres.

Un any i tres dies després de signar el conveni entre l’Ajuntament i la G, han culminat les obres que es van iniciar a l’any 2006 amb la primera fase. Estem en un barri que ha mantingut molt la seva població i esperem que aquesta obra que hem acabat els veïns la puguin gaudir durant molt temps”.

Per la seva part el tinent d’alcalde de Presidència Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, ha manifestat que “el procés de millora de l’espai urbà del barri ha estat una col·laboració plena entre les dues administracions i ha finalitzat amb gran satisfacció per part dels veïns”.

Satisfacció veïnal

El president de l’Associació de Veïns d’Espronceda, Andrés Avellaneda, ha manifestat que “la primera i segona fase de les obres no van ser gaire satisfactòries, però sembla que aquesta tercera fase ha estat de major qualitat”.

Esperem que aquella frase tant famosa de Espronceda no és Sabadell es canviï per Espronceda sí és Sabadell. A partir d’ara el manteniment dels carrers passa a ser de la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament i esperem que en facin un bon manteniment”.

D’altra banda, Avellaneda “ha agraït l’esforç realitzat per l’administració donada la situació econòmica per la que estem passant” i ha manifestat que “els veïns estan satisfets perquè van poder participar en el projecte i el que s’ha fet és el que van demanar ells mateixos”.

Quarta fase d’obres

Ayuso ha manifestat que s’està treballant en una quarta fase d’obres de rehabilitació que afectaria a la plaça Picasso, a l’antic espai del camp de futbol, a l’entorn del Mercat de Campoamor i al propi edifici del Mercat. Ayuso ha manifestat que estan acabant de parlar amb la Generalitat pels usos urbanístics que es poden desenvolupar en aquests espais”.

Foto portada: Un moment de la visita d’obres, aquest divendres. Autor: David B.