Foto portada: un tatuador, en la passada edició. Autor: David B.

S’acosta la quarta Sabadell Tattoo Convention

  • El saló arribarà amb un skatepark exterior i altres iniciatives a la plaça de la Sardana.

  • Milers de seguidors del món dels tatuatges s’acosten cada any a Fira Sabadell durant l’esdeveniment.

El proper cap de setmana els seguidors dels tatuatges tenen una nova cita a Fira Sabadell. Entre els dies 10 i 12 de novembre es durà a terme la quarta edició de la Sabadell Tattoo Convention.

Dins Fira Sabadell desenes de tatuadors catalans, espanyols i internacionals, com ja és habitual. En aquest cas vénen d’una quinzena de països: Brasil, Veneçuela, Argentina, Colòmbia, Equador, Hongria, Suissa, Polònia, Bulgària, Itàlia, França, Andorra i Portugal. Un dels principals punts d’interès de la quarta Sabadell Tattoo Convention és el concurs de tatuatges, que tindrà 42 premis. Hi haurà diverses categories: negre/gris, color, old & new shchool, free hand, millor del dia i millor de la convenció. Diumenge hi haurà una categoria especial per a tatuatges fets abans de la convenció. També hi haurà premis per al millor stand.

Homes i dones tatuats prendran part en la Miss & Mister Tattoo, en un dels actes més fotografiats de la fira. L’exhibició es durà a terme el dissabte 11 de novembre amb entrega de premis posterior.

En un altre ordre de coses, durant el saló hi haurà desfilades de roba, per exemple de la marca catalana Descarad@, performances, de la mà dels organitzadors de sopars temàtics Mitiko, o dansa urbana de la mà d’un bon grapat d’escoles de dansa vallesanes. També hi haurà body painting, tallers d’iniciació al maquillatge d’efectes especials per a infants, de fabricants de màquines de tatuar, dilatacions  i altres components. El saló es completarà amb altres exhibicions, per exemple de Kick Boxing, de la mà de l’excampió mundial Òscar Biel, impulsor de Campió Club Xperience a Sabadell. Hi haurà també exhibicions d’Art fusion, amb diversos tatuadors dibuixant sobre tela en blanc intercanviant la tela amb altres companys per a fer obres úniques que fusionin els diversos estils dels tatuadors participants.

L’Audio Tattoo, darrera tendència

D’altra banda el saló tindrà la visita de Maro, l’única tatuadora espanyola que realitza la tècnica de l’Audio Tattoo, amb tatuatges d’ona sonora el sol del qual es reprodueix a través d’una aplicació mòbil a l’escanejar la zona tatuada. Així es poden portar lligats a la tinta del tatuatge les primeres paraules d’un nadó, una cançó important o la veu d’algun familiar, per posar alguns exemples.

Novetats de la quarta edició

Entre les novetats d’aquesta edició, l’organització destaca que hi haurà una zona exterior de cultura urbana. Per exemple, hi haurà les acrobàcies en bicicleta de les Wheelie Boys BCN i el grafitti de la Honoriskausen Urban Art. Així mateix, hi haurà una jam session d’Scooter de la mà de Fillen Crew que precisarà de la instal·lació d’un skatepart exterior.

Horaris i preus

El saló obrirà portes divendres al migdia, fins diumenge a les 22 hores. El preu de les entrades és variable en funció del dia (10 euros divendres i 12 euros pel dissabte o pel diumenge). Així també hi ha un abonament pel cap de setmana (20 euros) i un altre pels tres dies (30 euros). La venda anticipada, amb preus lleugerament més econòmics que a taquilla, estarà disponible fins aquest dijous a la nit.

Foto portada: un tatuador, en la passada edició. Autor: David B.