CAP Sant Oleguer

El desfibril·lador més proper, les farmàcies de guàrdia, el calendari vacunal… a la nova app del 061

L’aplicació mòbil del Departament de Salut, 061 CatSalut Respon, ha afegit una nova funció que permet localitzar els desfibril·lador més proper a l’usuari. El servei ja rebia les dades de salut i la localització “exacta” de l’usuari en fer una trucada. Però s’inclou aquesta funcionalitat en 700 dels desfibril·ladors de Catalunya. L’objectiu és “guanyar un temps que pot salvar vides”.

A més, l’app també ha començat a oferir fins a 15 vídeos didàctics on professionals mèdics mostren com detectar un ictus, fer una reanimació cardiopulmonar o actuar davant d’una cremada o ennuegament, entre d’altres.
Segons Salut, la funció “més rellevant” segueix sent que el 061 rebi les dades personals i de salut de l’alertant. Això permet consultar de forma “immediata” a la Història Clínica Compartida de Catalunya. El mapa d’equipaments sanitaris de l’aplicació incorpora els desfibril·ladors. Així es complementa l’avís que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) rep quan un dels desfibril·ladors es desconnecta de la seva localització habitual.

Farmàcies de guàrdia, calendari vacunal…

A partir d’ara, l’usuari també podrà consultar quines farmàcies estan de guàrdia, el seu calendari vacunal o quines alertes territorials vol rebre, mitjançant un filtre comarcal. Aquesta funcionalitat conté “informació addicional en forma de consell o prevenció local” que podrà ser compartida per xarxes socials com Whatsapp i Telegram. L’actualització també comporta un redisseny de l’aplicació, adaptat a la nova campanya ‘Creus que has d’anar a urgències? Truca al 061’. Segons el Departament de Salut, la pàgina d’inici és ara “molt més clara i entenedora”.

110.000 descàrregues

L’aplicació ja compta amb 110.000 descàrregues i al llarg del 2017 va ser utilitzada 4.269 vegades per qualsevol mena d’emergència. A més, és compatible amb programes que permeten la lectura de pantalla a persones amb deficiència visual.