D'esquerra a dreta, Núria Monill, enginyera biomèdica; Ferran Fillat, coordinador; i Sergi Coderch, enginyer biomèdic, de l'equip del Laboratori 3D del Parc Taulí

El Taulí valida peces 3D per imprimir a casa i plantar cara al Covid-19

El Laboratori de 3D del Parc Taulí s’ha sumat, com a centre expert, a la iniciativa sorgida les darreres setmanes a la xarxa per facilitar que la comunitat 3D es pugui posar ràpidament a disposició de l’eradicació de la pandèmia.

Des d’aquest dissabte totes les empreses i particulars que es vulguin afegir a aquesta iniciativa, es poden descarregar des de l’espai web les instruccions dels diferents models que s’aniran validant des del Laboratori 3D del Parc Taulí, per ser impresos.

El coordinador del Laboratori 3D, el doctor Ferran Fillat, explica que la seva aportació, com a hospital i com experts en 3D, consisteix en validar a nivell clínic les propostes per imprimir peces per a ús sanitari que van sorgint a la xarxa.

“Nosaltres validem que, certament, siguin models útils i també necessaris per al seu ús clínic immediat. I posem a disposició de la comunitat 3D el detall tècnic dels productes que anem validant, juntament amb els corresponents arxius preparats per imprimir i per ser posats a disposició de la comunitat mèdica”.

Aquesta iniciativa té el seu origen en la comunitat d’internet “Coronavirus makers. Els seus participants, d’arreu del món s’intercanvien informació per aconseguir fabricar, de manera econòmica i ràpida, equipament i eines que puguin millorar l’assistència dels pacients infectats per coronavirus.

Actualment es treballa per validar diferents models, com ara peces de respiradors dels que no hi ha estoc, així com en un sistema per obrir les portes sense el contacte de les mans, mascaretes de plàstic o estructures de suport per allargar la vida útil de les mascaretes.

Foto portada: Núria Monill, enginyera biomèdica; Ferran Fillat, coordinador; i Sergi Coderch, enginyer biomèdic, de l’equip del Laboratori 3D del Parc Taulí. Autor: Cedida.