Autor: M.Tornel.

Coronavirus: els centres d’atenció primària no tancaran per Setmana Santa

Els centre d’atenció primària de Sabadell, i tots els del seu entorn, obriran aquest any tant Divendres Sant com Dilluns de Pasqua a causa de la pandèmia de coronavirus. Així ho ha fet públic l’Institut Català de la Salut aquest dimarts. 

El motiu d’obrir en festiu és per assegurar millor l’atenció a la població, segons assegura l’ICS. I també per evitar que s’acumulin els pacients després de Setmana Santa. Els centres que es troben en funcionament obriran entre les 8 i les 20 hores.

Canvis durant la pandèmia

Cal recordar que tota l’atenció primària s’ha reorganitzat. A Sabadell han tancat els CAP de Gràcia i també el CAP Nord, a Sant Julià, i el consultori del Poblenou. El CAP Concòrdia s’ha convertit en un centre d’atenció pediàtrica per als pacients dels CAP Creu Alta, Nord, Can Rull i Ca n’Oriac, mentre que el CAP Creu Alta acull els adults que habitualment van al CAP Concòrdia. Els pacients del CAP Nord van al CAP Ca n’Oriac si són adults, i els del CAP Gràcia van al CAP Merinals, el mateix que fan els veïns de Poblenou amb el CAP La Serra, a Torre-romeu.

Més de 100 ambulatoris obren per Setmana Santa

La resta de centres obren amb normalitat. Tots els centres d’atenció primària de Sabadell. i la resta del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Barcelonès Nord estan en la mateixa situació. En total 107 centres de salut i 64 equips d’atenció primària.

Foto portada: el CAP Can Rull, en una imatge d’arxiu. Autor: M.Tornel.