Foto portada: el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, i la consellera de Salut, Alba Vergés, al Parc Taulí, aquest dijous. Autor: David B.

La consellera de Salut, rebuda a l’Ajuntament… i als carrers

La conseller de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest dijous al matí Sabadell. Primer l’Ajuntament, a porta tancada. Després la Corporació Sanitària Parc Taulí, on s’ha trobat amb un grup d’activistes socials reclamant que el servei d’oncologia pediàtrica torni a Sabadell. 

Vergés (ERC) s’ha reunit amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, i la regidora de Salut, Sònia Sada. A la taula un altre regidor, però a la banda de la Generalitat, ja que l’exalcalde republicà Juli Fernàndez, que és delegat del Govern de la Generalitat. La consellera i els membres del govern ha intercanviat opinions sobre algunes de les carpetes obertes entre les dues administracions: l’ampliació del Parc Taulí, el pendent ambulatori de Can Llong o el servei d’oncologia pediàtrica, que s’ha traslladat amb oposició de la majoria del plenari municipal a l’hospital de la Vall d’Hebron des de fa uns mesos.

La consellera de Salut, Alba Vergés i l'alcalde de Sabadell, Marta Farrés. Autor: @aj_sabadell via Twitter.
La consellera de Salut, Alba Vergés i l’alcalde de Sabadell, Marta Farrés. Autor: @aj_sabadell via Twitter.

Posteriorment Vergés ha signat al llibre d’honor a la sala de plens. I s’ha dirigit a l’hospital de Sabadell, on tenia tancada una trobada amb la direcció de la Corporació. Allà s’ha trobat una delegació de militants del moviment veïnal i de la Taula contra el tancament del servei de l’oncologia infantil, encapçalada pel president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAV), Manuel Navas. La FAV, els iaioflatues i la Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT) formen part de la taula. Navas ha entregat a la consellera un document reclamant la tornada del servei d’oncologia pediàtrica però, com també va reconèixer l’alcaldessa aquest dimecres en una trobada amb el conglomerat Sabadell Cercle d’Entitats, convé que serà molt complicat:

“Sabem que és molt difícil que el servei d’oncologia infantil torni a Sabadell perquè es va fer amb fets consumats i ara ja és molt difícil fer marxa enrera. Ella ens ha comentat que consideren que és una millora però creiem que no és així, i la majoria del ple de l’Ajuntament així ho creu també, i els poders públics estan obligats a fer cas a la ciutadania”, ha assegurat Navas. “L’hem instat a revisar la decisió, sabent que el trasllat menyscaba el Taulí com a hospital de referència, un fet que ells neguen”, segueix Navas, qui lamenta amb estoïcisme que “no s’ha compromès a res”.

Posteriorment Vergés s’ha trobat amb una delegació del Parc Taulí. Per exemple, ha conegut el programa de prevenció del suïcidi de Salut Mental, que ha reduït a la meitat el número de reintents dels pacients atesos a urgències.

Més info: 

Foto portada: el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, i la consellera de Salut, Alba Vergés, al Parc Taulí, aquest dijous. Autor: David B.