Foto portada: el CAP Gràcia, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.

L’atenció primària recuperarà la normalitat al setembre

  • El Centre d’Atenció Primària Gràcia reobrirà de 8 a 15 hores aquest estiu.  
  • L’ambulatori de la Concòrdia seguirà sent pediàtric fins el mes de setembre. 

L’atenció primària als ambulatoris no recuperarà del tot la normalitat a Sabadell fins el mes de setembre. El departament de Salut reobrirà el CAP Gràcia en horari de matí en els propers dies. El consultori del Poblenou seguirà tancat. El CAP Concòrdia no tornarà a la normalitat fins després de les vacances d’agost. 

Segons ha informat el Servei Català de la Salut (CatSalut) en un comunicat aquest dissabte, el departament de Salut destina més de 170.000 euros a reforçar l’atenció primària a Sabadell. Amb aquest dispositiu, que anomenen Pla d’estiu 2020, es vol respondre les necessitats sanitàries tenint en compte el període de vacances dels professionals després de la intensitat de la pandèmia de la Covid-19.

Per a tota Catalunya el Pla d’estiu té una assignació de 7,7 milions, dels quals més de 170.000 euros seran per reforçar els equips d’atenció primària a Sabadell. A la tardor es preveu un nou pla amb una assignació total de 20 milions d’euros.

A efectes pràctics i en quant als espais, el Centre d’Atenció Primària Gràcia obrirà en els propers dies i en horari de matí durant tot l’estiu. Aquest ambulatori va ser tancat per Salut a l’inici de la pandèmia i els seus usuaris es van enviar al CAP Merinals. No obstant, no obrirà en el seu horari complet fins el setembre. També serà al setembre quan torni a la normalitat el CAP Concòrdia. Fins ara s’ha concentrat en aquest centre tota l’atenció pediàtrica de la zona nord de Sabadell i s’envien els adults al CAP Creu Alta.

La comunicació del CatSalut no esmenta el consultori del Poblenou de la Salut, per la qual cosa cal deduir a falta d confirmació oficial que seguirà tancat. Va tancar a l’inici de la pandèmia i els usuaris enviats al CAP La Serra, a Torre-romeu. El consultori del Poblenou, a més, acostuma a tancar durant el mes d’agost.

ERC: “Salut fa bé la feina”

Després de la comuniació de l’ICS, el grup municipal d’Esquerra Republicana ha celebrat les reobertures i assegurar que “Salut fa la feina ben fet amb discreció”. El portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha sortit a defensar la gestió de la conselleria perquè “hi ha qui genera rumors i mitges veritats per interessos partidistes o, fins i tot, per interessos personals o personalismes extrems. Nosaltres sabem que ‘el soroll no fa bé, el bé no fa soroll’. Per això ens agrada veure com el Departament de Salut, encapçalat per la consellera Alba Vergés, fa la feina ben feta amb discreció: sense gesticulació, però de manera efectiva, i que el nostre govern dedica tots els recursos que té a l’abast (si cal, buscant-los sota les pedres) a garantir la salut a Sabadell perquè la ciutat afronti amb les màximes garanties la nova realitat”.

Les relacions entre el govern municipal de Marta Farrés i la conselleria de Salut estan lluny de ser òptimes, com tampoc ho són gaire bones entre Salut i el moviment veïnal de la ciutat, federat en la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell.

Nova picabaralla entre l’Ajuntament i Salut, ara pel govern del Taulí

‘El CAP de La Concordia’, por Manuel Navas (FAVS)

Foto portada: el CAP Gràcia, en una imatge d’arxiu. Autor: M.Tornel.