Foto portada: M.Tornel.

L’ICS demana als pacients un “canvi en la manera de fer”

Els Centres d’Atenció Primària van recuperant mica en mica la normalitat, i són ara un punt capital per detectar i monitoritzar l’evolució de la pandèmia de coronavirus. L’Institut Català de la Salut (ICS) demana programar les visites a través del web o del telèfon per evitar col·lapsar el sistema i reduir desplaçaments. I avisen els pacients que “és necessari un canvi en la manera de fer”.

L’ICS gestiona tots els ambulatoris de Sabadell, excepte el CAP Can Rull, del Parc Taulí. L’Institut Català de la Salut demana les persones que requereixin anar al metge de família que programin les visites a través del web de programació de visites. Cal el Codi d’Identificació Personal (CIP) i descriure que necessita el pacient (anar al metge, renovar la medicació, baixes laborals o altres. El personal hi donarà resposta.

El formulari que s'ha d'omplir perquè valorin la visita.
El formulari que s’ha d’omplir perquè valorin la visita.

La responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, Merche Romero, assegura que “és necessari un canvi en la manera de fer”.

“L’usuari ha de passar de demanar visita a explicar què necessita perquè, des dels centres, s’hi doni la resposta més adequada. En alguns casos, la resposta serà la programació d’una visita però, en altres casos, les consultes i gestions es podran atendre de manera no presencial”, recalca.

En cas de no poder dur a terme la petició a través del web, es pot trucar al telèfon 93 728 44 44. Els usuaris també tenen l’opció de contactar amb els seus professionals de referència a través de La Meva Salut i l’eConsulta.

Foto portada: el CAP Gràcia, en una imatge d’arxiu. Autor: M.Tornel.