La Silvia amb el seu nadó i l'equip de Dexeus Dona Sabadell

Neix el primer nadó per fecundació ‘in vitro’ a la Clínica del Vallès

Aquest dimecres, a les 00.58 hores, ha nascut el primer nadó concebut per fecundació in vitro al nou centre Dexeus Dona Sabadell, situat a la Clínica del Vallès, l’antiga Clínica de l’Aliança.

El nadó es diu Logan, ha pesat 3.540 grams i es troba perfectament de salut, a l’igual que la mare, la Silvia, que té 42 anys. Logan és primer nadó que neix amb l’ajuda de les tècniques de reproducció assistida en aquest nou centre, l’obertura del qual, fa poc més d’un any, ha permès ampliar l’assistència sanitària privada en ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida a la zona del Vallès.

En el cas de la mare d’en Logan, tot el procés, des de l’inici del tractament de reproducció assistida, passant pel seguiment de l’embaràs i fins al part, l’ha portat l’equip mèdic de Dexeus Dona i s’ha dut a terme íntegrament a Sabadell.
La responsable del Servei de Medicina de la Reproducció del centre Dexeus Dona Sabadell, la doctora Clàudia Forteza, ha explicat que “a Sabadell oferim els mateixos serveis que al centre Dexeus Dona de Barcelona i comptem amb un equip de metges de referència especialitzat que alternen la seva activitat a totes dues localitats, per la qual cosa no és necessari que les pacients que segueixen tractaments de reproducció assistida es traslladin a Barcelona per fer cap mena de prova ni d’intervenció”.

Amb l’obertura del nou centre Dexeus Dona Sabadell, a l’abril del 2018, s’ha reprès el Servei de Guàrdia i Atenció al Part a la Clínica del Vallès, després de diversos anys d’inactivitat, ja que no disposava de personal especialitzat que estigués de guàrdia per atendre parts. Actualment engloba un equip d’atenció mèdica diària i un servei de guàrdia permanent i presencial de ginecòleg i llevadora durant les 24 hores.

Foto portada: en Logan, la seva mare i l’equip mèdic. Autor: cedida.