Treuen la bandera espanyola i l'europea de l'Ajuntament. Autor: David B.

Serracant defensa la retirada de la bandera espanyola en el “context” de la DUI

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha defensat la retirada de la bandera espanyola del consistori després de la DUI el passat 27 d’octubre dins del “context” del moment. “Aquella decisió va ser fruit d’un context i en aquell moment ningú podia valorar cap a on anàvem”, ha defensat. Serracant argumenta que “ara és massa fàcil” dir si es va equivocar o no.

La retirada de la bandera espanyola va provocar crítiques des de dins del govern, d’Unitat pel Canvi i Guanyem, denúncies de l’oposició, i una certa crispació social, amb una manifestació de 3.000 persones convocada per Societat Civil Catalana (més info: ‘3.000 concentrats per la restitució de la bandera‘). Finalment, després de ser l’únic ajuntament sense la bandera espanyola, el govern de Sabadell va recular i la va tornar a penjar, com l’europea, després de rebre un requeriment de la Delegació del Govern.

Defensa dels elements “comuns” de l’executiu local

Serracant ha destacat que el govern ha “recosit” les seves diferències “fent un esforç reeixit per buscar els elements que ens enforteixen: la defensa de la democràcia, les llibertat i el dret d’autodeterminació. Com a ciutat hem jugat un rol important dins del país criticant l’assetjament de l’Estat i a nivell de govern hem sabut reconduïr les diferències”.

El recurs sobre la pancarta i els llaços

Ara per ara, el consistori té penjada una pancarta amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’ i diversos llaços grocs amb solidaritat amb els ‘Jordis’, l’exvicepresident Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn a teatres, centres cívics i biblioteques de la ciutat. Malgrat que la Junta Electoral ha obligat el consistori a treure-les, el govern ha fet un recurs demanar que els aclareixin quins símbols han d’anar fora.