Oscaphone Guardia Civil

Set veïns de Sabadell detinguts per cultivar 12.000 plantes de marihuana

  • Els 10 detinguts se’ls acusa de presumptes delictes de tràfic, elaboració i cultiu de drogues, així com de defraudació del fluid elèctric.

  • En tres naus de Ripollet cultivaven 12.000 plantes de marihuana que anaven a ser distribuïdes a diferents punts d’Europa.

L’operació ‘Oscaphone’, portada a terme per la Guàrdia Civil a Barcelona i a Osca ha desmantellat a Ripollet una de les majors plantes de producció d’alt rendiment de marihuana que anava a ser distribuïda a Regne Unit, Itàlia i Suïssa.

La plantació estava formada per tres naus industrials, on una s’utilitzava per assecar la producció de marihuana que es cultivava en les altres dues naus. A les naus s’hi accedia des d’una porta amagada darrera de l’estanteria de l’oficina de la nau i que donava pas a una primera nau de 300 metres quadrats amb plantes de marihuana en una fase mitjana-alta de producció. Annexa a la nau n’hi havia una altre de similars característiques amb plantes en fase de producció propera a la recol·lecció.

Les naus estaven equipades amb molts aparells d’aire condicionat, ventiladors i focus de 600 vats que s’utilitzen per fer créixer més ràpid les plantes i afavorir l’increment de la producció.

En l’operació s’han detingut deu persones, vuit homes i dues dones, set de nacionalitat espanyola i els tres restants nascuts a Romania, Mali i la República Dominicana. Els detinguts, imputats per presumptes delictes de tràfic, elaboració i cultiu de drogues, així com de defraudació del fluid elèctric, set són veïns de Sabadell, i la resta són de Terrassa, Badia del Vallès i Barcelona.

En aquesta mateixa operació s’ha desarticulat una organització que es dedicava al robatori de botigues de telefonia i que ha estat la pista que ha seguit la Guàrdia Civil per arribar a la plantació.

Foto portada: cultiu de marihiana. Autor: Guàrdia Civil.