Simulacre Bombers a FGC. Autor: David B,

Simulacre d’incendi d’un tren a l’estació de la Creu Alta

Aquesta matinada Protecció Civil de la Generalitat i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han dut a terme un simulacre d’emergència a la línia S2 Barcelona-Vallès.

L’exercici ha consistit en la simulació d’un incendi en un dels vagons d’un tren, el qual ha quedat aturat al túnel entre les estacions de Creu Alta i Sabadell Nord. En el simulat incendi han resultat ferides desenes de persones en diferents graus.

Amb quest simulacre, es pretén posar a prova el funcionament de l’activació del Pla d’Autoprotecció (PAU) dels FGC i el Pla Bàsic d’Emergències Municipals (PBEM) de l’ajuntament de Sabadell, a més de comprovar els diferents sistemes de seguretat i la coordinació entre els diferents grups actuants durant el sinistre.

En l’exercici hi han participat unes 200 persones entre els efectius implicats com FGC, Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Municipal, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i altres grups logístics, a més dels figurants que representen els passatgers del tren, persones usuàries de l’estació i observadors.

Foto portada: Bombers en un moment del simulacre. Autor: David B.