Foto portada: l'edifici de l'antiga escola Riu Sec, a Gràcia, aquest dijous. Autor: David B.

S’inicia un procés participatiu per definir els usos de la futura Oficina d’Entitats de Sabadell

L’Ajuntament ha iniciat un procés per omplir de contingut la futura Oficina d’Entitats de Sabadell, que s’ha d’ubicar a l’antiga escola Riu-Sec, al barri de Gràcia. Fins a finals de mes hi ha un qüestionari actiu a la plataforma de participació Decidim Sabadell. A mitjans de novembre es farà una sessió de treball per concretar accions.

L’Oficina d’Entitats és un dels compromisos de l’actual executiu municipal, que ha presentat el procés participatiu aquest dilluns. Fins el 31 d’octubre hi ha un qüestionari actiu, exclusiu per a entitats, a la plataforma Decidim Sabadell per saber quines dificultats tenen i què necessiten les 900 entitats de la ciutat, així com els serveis que podria prestar la futura oficina. En segona instància, el 14 de novembre es farà una sessió de treball entre entitats i col·lectius per confeccionar una proposta de continguts del servei, que hauria d’entrar en marxa abans que acabi el mandat.

Volem que aquest servei faciliti que les entitats de la nostra ciutat actuïn com a element de cohesió social, de foment d’una participació ciutadana activa, compromesa i de transformació social”, assegura la regidora de Participació, Glòria Rubio (Crida).

Es preveu que durant el procés  sorgeixen aspectes com les subvencions, l’ús d’equipaments o espai públic, la cessió d’immobles, el paper del voluntariat i d’altres. El consistori sosté que cal promoure l’associacionisme, perquè  és un agent actiu de cohesió social.

Es preveu que a començaments de l’any vinent l’Oficina d’Entitats tingui el projecte final llest, així com el projecte arquitectònic per posar al dia l’antiga escola Riu-sec, que després va ser seu de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional. El 60 per cent de l’antiga escola seran oficines mentre que el 40 per cent serà espai per a entitats, segons va aprovar el ple d’abril (més info: ‘Pas endavant de l’Oficina de Suport a l’Associacionisme‘).

Foto portada: l’antiga escola Riu-sec, a la plaça de Jean Piaget. Autor: David B.