joves jugant en el patí de l'escola Espronceda

Sis patis d’escoles obren al vespre a partir d’aquest dilluns

Els patis de cinc escoles obriran entre les 18 i les 20 hores a partir d’aquest dilluns i fins a finals de l’estiu en una nova edició dels anomenats Patis Oberts. En les properes setmanes s’hi incorporarà l’escola Joaquim Blume.

En aquesta edició, els Patis Oberts es faran a les escoles Andreu Castells (Can Rull), Espronceda i Juan Ramón Jiménez (Poblenou), on ja es feien l’any passat. En la zona centre, es farà al pati del Joanot Alisanda enlloc de l’escola Teresa Claramunt. I en la zona nord s’aposta per l’escola Can Deu enlloc del CEIP Roureda. Així mateix, properament s’hi incorporarà l’escola Joaquim Blume, a Sol i Padrís.

Creixement

Així el numero de Patis Oberts arribarà a sis a Sabadell, ampliant-se en un respecte el darrer any i en dos respecte la primera edició.

Els patis oberts donen als infants i joves més oportunitats de lleure. Fomenten la relació entre ells i també, per tant, la cohesió i la convivència. Fins ara la valoració dels patis oberts és altament positiva i per això des del Govern apostem per potenciar aquest projecte”, assegura el regidor d’Educació, Joan Berlanga.

Els Patis Oberts compten amb un dinamitzador, que es fa cura de l’espai i si cal proposa jocs als assistents, tot i que la majoria juga de forma lliure en condicions de seguretat. Els infants més petits han d’anar acompanyats per un adult. Obren de dilluns a diumenge, entre les 18 i les 20 hores.

Foto portada: un dels patis al CEIP Espronceda. Autora: Ariadna Blánquez.