Restart Party al Saba-TiC per Festa Major. Autor: A. Pujadas.

La tercera edició de ‘Saba-TIC’ ampliarà les activitats

Coincidint amb la Festa Major, el dissabte 8 de setembre a l’Espai Cultura arribarà la tercera edició de la mostra interactiva de tecnologies innovadores, amb la intenció que hi tornin a participar unes 2.000 persones, com en l’edició passada.

La mostra comptarà amb tallers i una zona d’exposició –a l’aire lliure i a l’interior de l’edifici– i enguany es posarà l’accent en més de 15 propostes tecnològiques vinculades als àmbits dels drons, la realitat virtual, la impressió 3D, l’electrònica, la robòtica, els videojocs i la programació.

La benvinguda al Saba-TIC la donarà el Robot Pepper, que interactuarà amb els visitants i oferirà informació sobre l’esdeveniment a través d’una pantalla integrada de 10,1 polzades. I, gràcies a Codelearn, es podran veure en acció altres robots –seguidors de línies i humanoides–.

La primera novetat d’aquesta edició són les curses de nano-drons professionals i el “bateig de vol” per a debutants. Serà a càrrec de l’associació Drones de Carreras, que proposaran diverses curses, una de les quals a càrrec de pilots professionals i altres obertes a qualsevol persona que es vulgui iniciar en aquest món (amb una edat mínima de 10 anys), com a “bateig de vol”.

La segona novetat estarà relacionada amb la impressió en 3D. Es podran imprimir pastissos i figuretes de massapà, xocolata i altres cremes de pastisseria amb una impressora 3D homologada. D’altra banda l’Escola Superior de Disseny (ESDi) mostrarà roba dissenyada i fabricada gràcies a una impressora 3D,

Segons el regidor d’Innovació i Ciutat Miquel Soler, “aquest any és el de la consolidació del Saba-TIC” i afegeix que “ens obrim a més segments d’edat, abastant des dels infants i joves fins a la gent gran, amb temes diversos que van des de la robòtica fins a tecnologies vinculades a la salut i a l’esport, com també drons, bicicleta, rehabilitació de malalts i esgrima sense fils”.

Foto portada: Restart Party al Saba-TiC la passada Festa Major. Autor: A. Pujadas.