Protesta de treballadors de Clarel a la Rambla de Sabadell. Autor: A. Pujadas.

Treballadores de Clarel protesten per les seves condicions laborals: “som dones, no som esclaves”

Una vintena de treballadors de l’empresa Clarel han dut a terme una concentració aquest divendres al migdia a la Rambla per reclamar millores laborals. Demanen que s’ampliïn els horaris del personal i es facin noves contractacions.

Xiulets, clàxons i crits de “tenen diners per acomiadar i no tenen diners per contractar” i “som dones, no som esclaves” han protagonitzat una concentració de diversos membres del personal de Clarel, tant de Sabadell com de Barcelona, a l’altura del carrer Duran i Sors amb la Rambla, molt a prop d’una de les seves botigues.

Els empleats reivindiquen que, de manera urgent, l’empresa posi remei a la falta de personal. Helena Carro, secretària general de la secció sindical estatal de Clarel a Comissions Obreres, ha explicat a aquest mitjà que “reivindiquem les condicions de treball des que ens va comprar el grup DIA fa uns quatre anys”.

Les condicions laborals s’han reduït a la meitat, les persones tenen una sobrecàrrega de treball difícil de suportar, hi ha un problema psicosocial ja que moltes vegades les treballadores ja no poden més, la majoria són dones, a temps parcial, i darrere una baixa hi ha l’acomiadament”, assegura Carro.

El personal de botiga reclama que una persona per torn no és suficient i per redreçar la situació proposen que es dobli el personal i les hores que fan els actuals membres de la plantilla. Carro assegura que després d’haver fet reclamacions a l’empresa i denúncies a Inspecció de Treball “no ens ha quedat més remei” que sortir al carrer a protestar.

Foto portada: protesta de d’un grup de treballadors de Clarel a la Rambla, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.